‘Gehenkwaardig’ afscheid van een unieke Bosuil

 

 

Zondag 28 november jl. hebben we in de Pekhoeve afscheid genomen van een bijzondere dorpsgenoot: Henk Bos. Liefhebbende en zorgzame echtgenoot, vader en opa. Lid in de Orde van Oranje Nassau en erelid van Stichting Ulvenhouts Carnaval. In Henk verliezen we iemand die een tastbare bijdrage heeft geleverd aan onze gemeenschap in het algemeen, en aan het Bosuilse Carnaval in het bijzonder.

 

 

Wie een vrijwilliger nodig had, kon op Henk rekenen. Zo zette hij zich in voor de S.U.C, de tweejaarlijkse Vlooienmarkt, het “Ulvenhout Urban Open” golftoernooi, en recenter Boerderij De Pekhoeve en de vernieuwde speeltuin op het Pekhoeveterrein. Henk was ook een aantal jaar lid van de Ulvenhoutse Dorpsraad. Niet voor niets ontving hij op zijn 60e verjaardag in 2014 een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet voor de samenleving.


Henk was een drijvende kracht binnen de S.U.C. Altijd aanwezig, maar nooit op de voorgrond;  iemand op wie je blind kon vertrouwen. Samen met zijn vrouw Hanny heeft hij jarenlang de Jeugdraad begeleid. Hij heeft de wederopstanding van het Bosuilse Carnaval mee vormgegeven als Raadslid, penningmeester en Boswachter, en was een steun en toeverlaat voor ons allemaal. Ook nadat hij zijn taken officieel had overgedragen.

Op zijn laatste tocht door Ulvenhout werd Henk van zijn huis aan de Rooiakker door de CUS en C.V. KURK begeleid naar de Pekhoeve, waar leden van de S.U.C een erehaag voor hem vormden. Daarna vond in zijn ‘tweede huis’ een herdenkingsbijeenkomst voor hem plaats waar verbondenheid overheerste. Naast verdriet was er ook volop ruimte voor een lach in de vele verhalen over, en herinneringen aan Henk. Iets dat hij gezien zijn gevoel voor humor zeker gewaardeerd zou hebben.

We vinden het ontzettend fijn dat we Henk 13 november jl. nog het eerste exemplaar van ons jubileumboek over 55 jaar Carnaval in Bosuilendorp hebben kunnen overhandigen. Hij was er erg blij mee en zeer in zijn nopjes met de bladzijde over de Boswachter. Het boek is daarmee een blijvende herinnering aan Henk, net als het ‘Henk-dansje’, de diverse polonaise-varianten die hij heeft geïntroduceerd en de opname die de Bosuilen op zijn initiatief hebben gemaakt van ons Bosuilse carnavalslied ‘De Grimhuyserpoort’. Vanzelfsprekend werd dat zondag live uitgevoerd als eerbetoon aan Henk.

 

We hebben met een Schrobbelér en een worstenbroodje op Henks nagedachtenis geproost. Hij zal heel erg gemist gaan worden. We zijn Henk ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Ulvenhout en het Bosuilse Carnaval heeft betekend. We zullen hem nooit vergeten!

Stichting Ulvenhouts Carnaval