Héét van de Naold

De groep in kwestie deed in 2011 als Picasso’s mee aan de kinderoptocht.  ’t Was voor het eerst, en voor iedereen even wennen… Het gezelschap bestaat uit een wisselend aantal jonge kinderen, met hun moeders als (bijzonder) enthousiaste begeleidsters. De vaders treden langs de kant op als verzorgers en cateraars. Naarmate de kinderen ouder worden, zullen de ouders iets meer naar de achtergrond kunnen treden. Maar voorlopig genieten ze volop mee! En wie weet blijven ze dat wel lekker doen…
De groep is ontstaan uit de vriendschap tussen een aantal van de kinderen. Beide basisscholen in Bosuilendorp zijn vertegenwoordigd. Normaal gesproken begint de groep in de zomer al met het bedenken van een act. Alles wordt zelf gemaakt en hierbij is een grote rol voor de kinderen weggelegd. Het belangrijkste doel van de groep is namelijk, naast veel lol maken, de kinderen actief bij het Carnaval te betrekken. En met succes!
U herinnert zich vast nog wel hoe in 2011 de neuzen van toeschouwers van de Kinderoptocht roze werden geschilderd. En dat de kleinsten zich daarbij af en toe vergisten: “Is het nou make-up of verf?”. En misschien bent u wel één van de gelukkigen die een originele Picasso uit datzelfde jaar in bezit heeft. Of werd u toevallig in 2012 door de Klien Kwiens stofvrij verklaard?
Op de volgende groepsact moeten we helaas een extra jaartje wachten. Maar we wensen het jonge tweetal, Ida Jacobs en Ise van Helden, natuurlijk alvast veel succes in de optocht als paar dit jaar.

twitter.com/bosuilendorp