Start expositie over 55 jaar Carnaval in Bosuilendorp

Afgelopen zondag was het dan zover. Om 11.11 uur vond in kleine kring de opening plaats van de expositie ‘Vijf maol elluf, ut ging vanzelluf’ in het Heemkundemuseum Paulus van Daesdonck, over 55 jaar Carnaval in Bosuilendorp. Met als gast Burgemeester Paul Depla, die de tentoonstelling opende en het nieuwe lustrumwapen van Bosuilendorp, naar een ontwerp van Joost van Dorst,  onthulde. Dit alles onder het toeziend oog van Gerard Oomen en Kees Leijten namens het museum, en John Vester, Carina Verpaalen en Ad van Gurp namens Stichting Ulvenhouts Carnaval.

Overzichtstentoonstelling
Na de opening kwamen bezoekers in groepjes van maximaal zes op vooraf gereserveerde tijden coronaproof kijken naar 55 jaar Carnaval in Bosuilendorp. Een zeer kleurrijke en afwisselende expositie, ingedeeld vanaf de startdatum tot en met heden met onder andere de nodige (digitale) foto’s, emblemen, carnavalsattributen en carnavalskledij. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een wand is speciaal ingericht voor de talrijke verenigingen en kapellen die Bosuilendorp kent en in het verleden heeft gekend.

Dank…..
Een bezoeker merkte op dat het mooi is om te zien waar een relatief klein dorp groot in kan zijn. En dat is ook zo. Maanden van voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan om een prima expositie neer te kunnen zetten. Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor de betrokken vrijwilligers van Stichting Ulvenhouts Carnaval en van Heemkundemuseum Paulus van Daesdonck.

Lustrumwapen
Er is een speciale collector’s editie van 111 genummerde exemplaren uitgebracht van het lustrumwapen, voor het mooie bedrag van € 11,11 per stuk. Let op: ze gaan hard! Wees er dus snel bij als je er een wilt en stuur een e-mail naar secretariaat@bosuilendorp.nl. Dit mailadres kun je ook gebruiken om in te tekenen voor het lustrumboek ter gelegenheid van 55 jaar Bosuilendorp. Het boek gaat € 15,00 kosten.

17 februari 2021
Mocht je afgelopen zondag niet in de gelegenheid zijn geweest om het museum te bezoeken, dan ben je de eerste zondag van de maand en elke woensdag van 14.00 – 16.00 uur welkom aan de Pennendijk 1 in Ulvenhout. Er zijn twee wanden waar je je eigen carnavalsfoto’s en handgeschreven herinneringen aan Carnaval in Bosuilendorp kunt delen. De expositie ’55 jaar Bosuilendorp’ sluit op Aswoensdag, 17 februari 2021.

Richtlijnen
Vooralsnog is reserveren voor een bezoek niet nodig. Er mogen maximaal zes personen tegelijk aanwezig zijn en het museum volgt vanzelfsprekend steeds de laatste richtlijnen van het RIVM.