Héét van de Naold

De leden van CV Kwitnie, Rob Raats, Bob de Kort en Erik van Rijen, kennen elkaar al zo’n beetje vanaf hun geboorte. Ze lagen zogezegd bijna naast elkaar in de wieg. De laatste 15 jaar doen ze met zijn  drieën mee met de optocht als loopgroep onder de naam CV Kwitnie.

Ze hebben een prima verdeling van de taken met elkaar afgesproken.  Rob zorgt voor de bijdrage aan de Carnavalskrant, Erik komt met het idee voor de optocht en Bob is de man die zorgt voor de uitvoering. Vaak sluiten ze aan bij het Carnavalsthema, of anders bij een actueel thema dat speelt in het Bosuilendorp of daarbuiten.

Vorig jaar behaalde CV Kwitnie de eerste prijs bij de kleine groepen. Met deze prijs hebben ze daarnaast ook de landelijke aandacht van de Nederlandse pers naar zich toe weten te trekken. Met hun act, gebaseerd op de problemen met de Fyra met als titel ´Het loopt als een trein`, haalden ze het landelijke nieuws. Hun foto, voorzien van de nodige tekst, werd opgenomen in de gratis Metro-krant.

Ook dit jaar willen ze weer een gooi doen naar een podiumplek. Maar, zoals ze aangeven, meedoen aan het Carnaval in het Bosuilendorp staat voorop. Ze willen met hun creatie bijdragen aan de Carnavalssfeer in het Bosuilendorp. De leden van CV Kwitnie wensen dan ook een ieder een prettig Carnaval.