Topacts Jeugdsauwelen Bosuilendorp

COACHES

De deelnemers hebben hun act niet alleen hoeven voorbereiden. Ze werden bijgestaan door meervoudig Oppersauwelaars Thom van Aert (1998, 2000, 2002 en 2009), Jos Schetters (2005, 2007, 2008, 2011 en 2012) en fervent Sauwelaar Eric van der Westerlaken. Alle drie zetten zij graag hun kennis, ervaring en enthousiasme in om de traditie van het Sauwelen over te dragen op de jeugd. De groepen 7 gaan overigens op carnavalsvrijdag hun Sauwels op hun respectievelijke scholen ten gehore brengen. Zij zijn door de coaches nu al helemaal klaargestoomd voor een optreden in De Pekhoeve volgend jaar!

WINNENDE ACT

Jeugdprinses Ellis, Prins Keeskènze XV, oud-Sauwelaar Dick Vuijk en Oppersauwelaar 2013 Remco Raats vormden de vakkundige jury. Zij riepen Jasper van den Maagdenberg en Gijs van Gurp van Kbs De Rosmolen uit tot winnaars. Hun act als de twee op ‘non-actieve’ nonnen Antonia en Adriana leverde vele lachsalvo’s uit de zaal op. De jury was erg onder de indruk van de typetjes, de rolvastheid van het duo en de soms behoorlijk ondeugende grappen.

MEDAILLEWINNAARS

Terecht werden alle Sauwelaars op het podium geroepen, waar ze een medaille ontvingen voor

Alle acts bevatten een of meerdere elementen van een goede Sauwel: sterke en goed uitgewerkte typetjes, lokale accenten, actualiteit en goed vertelde – soms licht ondeugende grappen. De Sauwel-coaches zijn met recht trots op hun pupillen die een goedgevulde zaal een middag uniek entertainment bezorgd hebben. De toekomst van het Bosuilse Sauwelen lijkt voorlopig veilig gesteld.hun prestatie. Samen hadden zij een keur van typetjes neergezet. Eva en Sarah traden op als Roy Donders en zijn zus Rian. Sasha en Ollie betraden vervolgens het podium als freestyle skiërs op weg naar Sotsji. Als derde act kwamen Sem en Mick als “Bob en Douwe de tent verbouwen”. Luka trad als enige soliste op als Jumbo-medewerkster Kannie Plassen. Na de bekroonde vijfde act en een korte pauze was het de beurt aan Marit en Freddie als de poeder(suiker)snuivende Justin Bieber en de mimisch zeer expressieve Miley Cyrus. Thijs en Luc namen met hun act als agent Kees en brandweerman Bram de kans waar om hun leerkrachten van De Rosmolen op een leuke manier op de hak te nemen. Als een-na-laatsten stonden Tommy en Finn als Feijenoord en Ajax supporter in de ton. Corné en Luuk sloten als Gierige Belg, inclusief bierbuikje, en Domme Hollander de optredens af.