Debutant Niek Roovers Oppersauwelaar 2014

Sauwelen in het Bosuilendorp, entertainment van de bovenste plank!

Het was weer genieten geblazen afgelopen vrijdag- en zaterdagavond. Het Sauwelen in het Bosuilendorp stond weer op de agenda. Twee avonden een volle Pekhoeve, een geweldige sfeer en ga er dan maar aanstaan met je act of Sauwelact. Twee avonden vol variatie met als presentatrice Ingeborg van den Maagdenberg. Aan talent en toekomstig talent geen gebrek. Twee avonden met als start, na het welkom van Prins KeesKènze XV, het optreden van de winnaars van het Jeugdsauwelen eerder die dag, Gijs van Gurp en Jasper van de Maagdenberg. Als twee op non actief gezette nonnen, Antonia en Adriana, wisten ze de zaal voor zich te winnen.

En ja, dan was het tijd voor het allereerste Sauweloptreden van Niek Roovers, die als Dokter Ad Vies, vanuit zijn praktijk een aantal markante dorpsgenoten op de korrel nam en ook zijn ervaringen deelde van zijn doktersbezoeken op locatie in dat toch wel mooie Bosuilendorp.

Een dorp dat ook werd bewierookt door Kees Jan Kelder, die nu even niet als Prins maar als gehaaide zakenman dacht in Business Opportunities voor het Bosuilendorp. Waar zou de golfbaan moeten komen? Daar kan het dorp beter van worden want rijk worden is een keuze, zo luidde de leuze van de zakenman.

Ook een dorp dat te maken heeft met weer een nieuw restaurant, waar Dik de Kok, recent is gaan werken. Vanuit dit restaurant deelde Sauwelaar Remco Raats, die inmiddels al weer een aantal jaren meedoet, zijn ervaringen van het afgelopen jaar met de Bosuilen en Bosuilinnen.

Het Bosuilendorp, een dorp waar het volgens de echtgenote van Zooike Harlison, Chmurka, goed toeven is, maar waar zij wel even de ervaringen met haar man uit te doeken doet. Het blijkt dat Zooike graag op zijn trike rijdt, maar eigenlijk een grote lambal is.

Het Bosuilendorp dat ongeveer in het midden van de Sauwelavonden vanuit de hemel onder de loep werd genomen door Sauwelaar Eric van der Westerlaken. Getooid als God, Jullie Vader, gaf hij aan alles te weten over het Bosuilendorp en liet hij het een en ander los over de schepping van Ulvenhout en Bavel.

Twee avonden zoals gezegd met volop variatie. Naast de Sauwelaars deden ook De Leedies Onlie een duid in het zakje. Voor hun eerste optreden tijdens de Sauwelavonden hadden ze gekozen voor een muziek- en dansfilm die ze hadden opgenomen rondom de Pekhoeve en waar ook de Sisters zelfs nog een rol in hadden.

Muziek verder volop, dit ook met klanken van de Sloagurs, onder leiding van “Andre Rieu”. De BoereDobbers lieten hiermee zien ook goede muzikanten en zangers te zijn.

Ook het muziekvirus was de SUC niet ontgaan. Met een parodie op de Waterlelies van de Efteling zorgden de leden van de SUC voor een sprookjesachtig tafereel.

Een avond die voor wat betreft de muziek en zang werd afgesloten door CV Nadorst, als de Lachebekjes. Met hun lied “wat hebben we gelachen” gaven ze een prima slot aan alle optredens.

En dan, ja dan is het wachten op de winnaar van de avonden en van de overall winnaar. De spanning onder de deelnemers was groot, wie zou de Oppersauwelaar 2014 worden? De winnaar vrijdag was nieuwkomer Niek Roovers, de zaterdag kende als winnaar Jordy van GIls. Op basis van de stemmen van de aanwezigen komt dit jaar de eer toe aan Niek Roovers. Hij mag zich een jaar lang Oppersauwelaar 2014 mag noemen. Een geweldige prestatie, dit zeker gezien zijn allereerste optreden. Ook geweldige prestaties van de overige deelnemers, als Sauwelaar of als deelnemende vereniging. Sauwelavonden om trots op te zijn. Het laat zien dat het Carnaval in het Bosuilendorp leeft.

Dank aan alle mensen van de organisatie om toch dit weer voor elkaar te krijgen. Ook dat is een geweldige prestatie. De Sauwelavonden, een prima opstap naar een geweldig Carnavalsweekend in het Bosuilendorp. Tot dan!

Klik hier voor meer foto’s van de vrijdagavond

Klik hier voor meer foto’s van de zaterdagavond