De Bosuilenspiegel: Jop Delhez en Pepijn Heemskerk

In deze aflevering kijken Jop Delhez en Pepijn Heemskerk, beiden lid van de Jeugdraad, in de Bosuilenspiegel.

 

Jop

Pepijn

 

Jop en Pepijn hebben er zin in. Carnaval mag van hun morgen al starten. Ze omschrijven zichzelf als feestbeesten en willen graag vooropgaan in de polonaise dit jaar. Ze kennen elkaar van school, zijn beiden zijn 10 jaar oud, kunnen goed praten en zitten in groep 7 van de Klokkebei. En ze zijn al een paar jaar zijn ze lid van de Jeugdraad van de S.U.C. Voor Pepijn wordt het zijn derde jaar, voor Jop zijn tweede.

 

 

 

Vrienden met Carnaval en …. ook door het jaar heen. Beiden hebben naast hun school een drukke agenda en zie dan al de Carnavalsactiviteiten daar maar in te zetten. Dat op zich is al een grote uitdaging. Pepijn speelt elektrische gitaar en zorgt dat hij topfit aan de dag komt door te hockeyen bij Zwart-Wit. Jop zorgt eveneens voor een topfitte conditie door te voetballen en te tennissen, dit allemaal op het sportcomplex van Jeugdland.

Carnaval vieren hebben ze vanuit thuis meegekregen. Pepijn heeft dat kunnen zien aan zijn ouders, die tal van activiteiten verrichten voor de S.U.C, en Jop gaat graag met zijn ouders de Carnavalsbals af in het Bosuilendorp. Voorheen konden Pepijn en Jop nog vele activiteiten verrichten voor de creaties van hun carnavalsvereniging De Boeven, maar gezien hun lidmaatschap van de Jeugdraad is dit op een lager pitje komen te staan. In de Jeugdraad hebben ze geen formele taken, zoals ze zeggen. Dat vinden ze prima zo. En als ze dan in de Bosuilenspiegel kijken, dan geven ze aan dat ze ambitieus zijn en er graag met de Bosuilen en Bosuilinnen een geweldig feest van willen maken met Carnaval in het Bosuilendorp. Verder vinden ze het top dat de Jeugdraad ieder jaar tal van activiteiten organiseert, waardoor de kans op verveling nihil is. Pepijn en Jop wensen iedereen een fijn Carnaval toe.