De Bosuilenspiegel: Isa van Gils en Sophie Wiercx

In deze tweede aflevering kijken Isa van Gils (Adjudant) en Sophie Wiercx (Hofdame) in de Bosuilenspiegel.

Isa en Sophie zijn beiden 12 jaar. Ze zijn van kinds af aan dikke vriendinnen met Jeugdprinses Janne Vester. Sophie kent Janne al vanaf haar geboorte, Isa sinds ze met Sohpie en Janne op ’t Draakje zat. Dus het is extra leuk dat ze haar dit jaar als Adjudant en Hofdame bij mogen staan tijdens Carnaval. Zij zitten allebei op het OLV, in de HAVO/VWO brugklas. Helaas wel allebei in een andere klas, trouwens…

Isa speelt….. badminton (in Baviaonenland, maar dat zij haar vergeven), gitaar en volgt musicalles bij de theaterschool Hofplein Rotterdam. Sophie hockeyt met Janne in MC3 en speelt net als Isa gitaar. Carnaval zit bij haar in de familie. “Mijn tante Marije is dit jaar Adjudant van Prins Ad XVI.”

Samen met Janne en Jitte hebben Sophie en Isa indertijd CV de Kippenclub opgericht, de voorloper van de latere CV de Kippen en de Hanen. En allebei hebben ze in het verleden aan het Jeugdsauwelen meegedaan.

Isa is een echt feestbeest. De rol van Adjudant is haar dan ook op het lijf geschreven. “Ik vind het heel leuk dat ik straks op het fluitje mag blazen om de polonaise van richting te laten veranderen.” Sophie zal gedurende Carnaval niet van Janne’s zijde wijken en ervoor zorgen dat het haar aan niets ontbreekt. Net als Isa kijkt ze er heel erg naar uit om met haar vriendinnen en de andere leden van de Jeugdraad, en natuurlijk met zoveel mogelijk jonge Bosuilen en Bosuilinnen Carnaval te vieren. Want: “Het is gewoon een heel leuk feest!”