Op sfeervolle bedevaart met twee volle huifkarren naar Meerseldreef: worst naar Clara

Op zondagmiddag 19 februari 2017 vertrokken twee paardentrams, getrokken door tractoren, vanuit Bosuilendorp richting Meerseldreef. In dit plaatsje vestigden de paters Capucijnen in 1687 een nederzetting. In het Heilig Hart Park heeft de heilige Clara haar eigen kapelletje. Traditiegetrouw wordt er worst geofferd om gunstig weer tijdens carnaval af te smeken.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door CV De Kauwe Kaant, partners van bestuursleden van de S.U.C, vrouwelijke bestuursleden en partners van raadsleden. De Bosuilen hadden hun vertrouwde aluminium trepke meegenomen waarop Prins Ad XVI mocht aftrappen. Dit deed hij met de geschiedenis van de Heilige Clara. Prins Hubertus d’n Irste van Bonenpikkersland beklom ook de trap en hield het kort, krachtig en had de lachers op zijn hand. Veurzittert Frank Husson deed het ditmaal politiek correct door een witte en bruine worst te offeren.

Bonenpikkers Veurzittert Wim in ’t Veld excuseerde zich naar de dames van de Kauwe Kaant en benadrukte hoezeer de Bonenpikkers genieten van de verbroedering met de Bosuilen en tot welke prachtige tradities dit geleid heeft. De Dames van de Kauwe Kaant waren ditmaal wat voorzichtiger dan vorig jaar, vanwege het ontvoeren van hun worst door de Bonenpikkers. Simone had wederom voor een prachtige worst gezorgd en bewaakte deze met haar leven.

Hierna werd, samen met de Bonenpikkers, de terugreis aanvaard naar De Flamingo Bar (onder echte Bosuilen beter bekend als ‘De Bar’). De bar, opgesierd met worstdecoraties, werd een gezellige bende dankzij erwtensoep, glühwein en worst verzorgd door de Kauwe Kaant.

De middag werd afgesloten met het uitreiken van de kieltjes van de nieuwgeboren Bosuiltjes. Prins Ad XVI & gevolg konden niet trotser zijn. Alaaf!