Komend weekend De Bosuilse sauwelavonden: zes sauwelaars en drie acts

Vrijdag 17 en zaterdagavond 18 februari gaat om 19.00 uur de Pekhoeve weer open voor de Bosuilse sauwelavonden. De bezoeker staat weer een verrassende avond te wachten. Verrassend, omdat de sauwelcommissie drie zekerheidjes in de ton kwijtraakte. Daarvoor in de plaats zijn zij erin geslaagd om twee nieuwe debutanten in de ton te krijgen. Voeg daaraan toe dat een oud sauwelaar na enkele jaren totaal onverwacht terug komt. Het programma wordt gecompleteerd met drie sauwelaars die ook vorig jaar in de ton stonden en drie acts.

Zonder te weten wat de drie acts op het podium brengen, weten we uit de vorige edities van het sauwelen dat de SUC, Leedies Oonlie en de Boerendobbers een leuke afwisselende act wegzetten die altijd een welkome onderbreking van de sauwelaars zijn.

Zoals vorige week al aangekondigd, hebben we twee nieuwe sauwelaars….. De eerste is een bekende voor heel het Bosuils carnaval. Hij was prins en is voorzitter van de SUC (zijn laatste jaar zegt ‘ie) en roept al jaren dat hij mee wil sauwelen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft hij de knoop doorgehakt en besliste mee te sauwelen. De tweede nieuwe diende zich aan na de dorpskwis. De mooie traditie wordt voortgezet dat uit de acts een of meerdere sauwelaars voortkomen. Niels Goos, lid van de Dobbers en tijdens de sauwelavonden al jaren op het podium als lid van de Boerendobbers, zal zijn debuut maken. Beide heren hebben ondersteuning gehad van Corné Reinieren en/of Jos Schetters, die hun uitgebreide sauwelkennis hebben ingezet om hen te voorzien van tips.

Jos Schetters werd dit jaar toch weer bevangen door het sauwelvirus en meldde zich op het laatste moment aan. Dat is overigens niet het enige wat Jos voor het sauwelen doet. Naast het begeleiden van nieuwe sauwelaars geeft hij samen met sauwelaar Eric van de Westerlaken (De Mulder) les op de basisscholen in het sauwelen.

De kinderen van de groepen 8 van basisscholen de Klokkebei en de Rosmolen laten vrijdagmiddag al hun sauwels zien in de ton in de Pekhoeve. U bent hierbij uitgenodigd om te komen kijken (aanvang 13.00 uur).  De winnaar(s) van het jeugdsauwelen openen ook dit jaar weer als eerste het sauwelen ‘s avonds.

Twee sauwelaars zijn nog niet genoemd. Laurin Heemskerk staat voor de tweede keer in de ton en haar zoon Freek doet voor de vierde keer mee, dit keer samen met Kees-Jan Kelder. Dit is voor de eerste keer sinds de jaren ‘80 dat er een mannelijk duo in de ton komt te staan.

Ook in de presentatie hebben we een verandering. Remco Raats blijft presentator. Hij wordt dit jaar bijgestaan door youngster Mandy, die een gedeelte van de presentatie op zich gaat nemen.

Niet onbelangrijk is dat de Bosuilen en Ulvolume zorgen voor de live muziek, dat Nicole Reinieren en Carla Marijnissen weer verantwoordelijk zijn voor de schmink en dat JG Sound zorgt voor licht, video en geluid. De S.U.C zorgt voor de zaalaankleding en de Ulvenhoutse horeca voor de drank. Zoals eerder aangegeven, gaat de zaal om 19.00 uur open. De garderobe wordt weer verzorgd door Lutoban  en is gratis (fooi welkom). Niets staat dus weer twee mooie avonden in het Bosuils sauweltheater in de weg.