Bosuilse Sauwelavonden, nog slechtsw 1 week!

Nog een week en dan staan ze weer voor de deur: de Bosuilse Sauwelavonden. Volgende week vrijdag en zaterdag zal de grote zaal van de Pekhoeve weer omgetoverd worden tot het theater van de lach. Even was de sauwelcommissie bang, bang omdat een aantal bekende sauwelaars aangaf dit jaar niet in de ton te verschijnen. Het bleef een lange tijd stil op de apps en in de mailboxen. Er kwam geen nieuwe input binnen. Maar gelukkig kwam daar toch een eind aan. 

De angst van de commissie heeft plaatsgemaakt voor wederom een vol programma. Maar liefst 6 sauwelacts dingen mee naar de titel van Oppersauwelaar 2017…..

Daar bovenop nog een toetje in de vorm van een drietal acts. De eerdergenoemde leegloop aan sauwelaars betrof de Oppersauwelaar van vorig jaar, Niek Roovers, alsmede Pim van Overloop en tweevoudig Oppersauwelaar Jordi van Gils. Daarvoor in de plaats een tweetal debutanten en de terugkeer van een oud-sauwelaar én oud-Oppersauwelaar. 

De debutanten kwamen voor de commissie als een verrassing, maar zijn beiden geen onbekende in het Ulvenhoutse carnavalswereldje. De eerste nieuwkomer ging van 2007 tot 2009 de Bosuilse carnaval voor als Prins Frank XIII: Frank Husson. Vaak genoeg staat hij op een podium met een microfoon in de hand, dus wat dat betreft zijn de spotlights niet nieuw voor hem. Maar een sauwel is wel even wat anders: we zijn benieuwd! De andere nieuwkomer staat doorgaans wat minder op de voorgrond, alhoewel hij al veelvuldig tijdens de sauwelavonden op het podium heeft gestaan. Het toneel van de Pekhoeve kent hij in zijn rol als lid van de Boeredobbers: Niels Goos. Als hij dezelfde passie op het toneel kan overbrengen als zijn moeder dat al jaren bij de Ulvenhoutse Toneelvereniging doet, zit het met zijn sauwel wel snor! 

Zoals aangekondigd kruipen ook twee oud-deelnemers terug op het warme sauwelnest. De eerste zal dit gaan doen in de vorm van een duosauwel. Oud-prins Kees-Jan Kelder zal samen met Freek Heemskerk de ton betreden. Of dit gaat passen of dat zij hiervoor een andere oplossing in gedachten hebben vernemen we graag van hen. De andere sauwelaar die zijn rentree maakt heeft zich vlak voor het sluiten van de markt gemeld. Met de aankondiging dat hij wel “iets van een goeie 5 minuten heeft” kwam zijn aanmelding per mail binnen. En het is niet de minste, want hij werd in het verleden al 5 keer Oppersauwelaar. Jos Schetters wil zijn zoon Rogier nog één keer voordoen hoe het werkt, voordat laatstgenoemde zelf de stap zal nemen de ton in te kruipen. 

Het sextet aan sauwelacts wordt compleet gemaakt door een tweetal dat ook de vorige editie op de planken stond. Laurin Heemskerk maakte vorig jaar haar debuut en zal dit jaar voor de tweede keer de sauwelavonden opluisteren. De sauwelaar die het rijtje compleet maakt is inmiddels een zeer ervaren man. Eric van der Westerlaken heeft al aan acht edities van de sauwelavonden meegedaan en kruipt met zijn negende deelname langzaam naar de magische carnavaleske 11. 

Maar met deze lijst aan sauwelacts is de avond nog niet compleet. Traditiegetrouw dragen de S.U.C, de Boeredobbers en de dames van Leedies Oonlie meer dan een steentje bij in de vorm van een act. Ook hopen we de winnaar(s) van het Jeugdsauwelen te mogen begroeten. Kortom, achteraf gezien was de angst van de sauwelcommissie zwaar overdreven. Tel daarbij op dat de avonden muzikaal worden opgeluisterd door De Bosuilen en Ulvolume en we zijn verzekerd van twee prachtige avonden.

Alleen voor vrijdagavond zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kunt u exclusief en tegen contante betaling verkrijgen bij Maré.