Bosuilse sauwelavonden: Verkoop resterende kaarten bij Maré

2016-01-09 kaartverkoop sauwelen 1Grote belangstelling voor Bosuilse sauwelavonden; verkoop resterende kaarten sauwelen bij Maré.

Afgelopen zaterdag was de start van de kaartverkoop van het sauwelen op 29 en 30 januari a.s. Na drie uur verkoop waren er van de 500 beschikbare kaarten nog maar 20 voor de zaterdag en 50 voor de vrijdag over. Inmiddels zijn alle kaarten voor zaterdag uitverkocht en zijn er voor de vrijdagavond nog maximaal 20 kaarten beschikbaar. Ten opzichte van voorgaande jaren is dit erg goed. Dus als u nog naar het sauwelen wilt, ben er dan snel bij want de voorgaande jaren was het sauwelen steeds uitverkocht.

De resterende kaarten zijn alleen te koop bij Maré Patisserie Chocolaterie Glacerie, Dorpstraat 19A, van woensdag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur (zaterdag 17 uur).

De laatste voorbereidingen voor het sauwelen zijn in volle gang….. Afgelopen week is de volgorde van opkomst afgesproken. Een enkele sauwelaar begon te twijfelen en anderen kregen tijdens deze bijeenkomst weer zoveel ideeën dat ze hun sauwel weer gingen herschrijven. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Over de slotact zijn we nog in onderhandeling. Als het doorgaat zoals we nu denken, wordt dat een hele leuke. Maar natuurlijk kan ik daar nog niets over vertellen.

De acts zijn er al wel klaar voor. De Boerendobbers hadden voor het eerst in jaren al vorig jaar een goed idee. Klinkt vreemd maar in voorgaande jaren was het niet ongebruikelijk dat ze twee weken voor het sauwelen nog geen, of slechts een flauw idee hadden. Leedies Oonlie kan al op de bank gaan zitten, zeggen ze, en de SUC heeft de laatste voorbereidingen op een haar na afgerond.

Ook Nicole Reinieren en Carla Marijnissen van de grime weten weer hoe en wat er opgemaakt moet worden. Dat de dames hier heel veel werk aan hebben en dus veel tijd aanbesteden, mag duidelijk zijn. Er staan zo’n 30 man/vrouw op het podium die allemaal geschminkt moeten worden, pruiken en neuzen opgezet moeten worden en alles wat daar bij hoort. Zonder de grime zouden de sauwelavonden niet zo’n mooi plaatje opleveren in de zaal.

Het is dit jaar vroeg carnaval, dus het sauwelen nog vroeger.

Tot sauwels!

Jos van Etten