Jeugdraad bezorgt Uilenroep in het Bosuilendorp

Afgelopen weekeinde werd de Uilenroep, de gratis carnavalskrant van het Bosuilendorp, door heel Ulvenhout verspreid door leden van de S.U.C en diverse carnavalsverenigingen. Ook de Jeugdraad liep een wijk. Dit gebeurde op vrijdagavond 30 januari. Rond 18.45 uur vertrok de bijna voltallige Jeugdraad  – onder begeleiding – vanaf het huis van boswachter Henk om daar een goede twee uur later pas weer terug te keren.

2015-01-30 WNG Jeugdraad klaar voor distributie Uilenroep web

Om duidelijk herkenbaar te zijn, hadden de leden van de Jeugdraad allemaal hun steek opgezet. De raadskleding hoefde niet aan. Gelukkig maar, want …..het was behoorlijk koud. Dubbele sokken, warme schoenen of laarzen en een warme jas met handschoenen waren dan ook geen overbodige luxe.

De wijk die door de Jeugdraad werd aangedaan was daarbij niet de minste in omvang! Bewoners van onder andere de Rooiakker, ’t Heistuk, de Annevillelaan, de Pennedijk, de Sterstraat en ‘f Hofflandt openden hun deuren voor de leden van de Jeugdraad en namen de gratis carnavalskrant dankbaar in ontvangst.

Ook het embleem vond gretig aftrek. Dit jaar is dat een sleutelhanger met daaraan een rolmaat in de vorm van een handje met opgestoken duim. Vooral de speciale aanbiedingskreet: ‘1 voor 3 euro,  3 voor een tientje’ sloeg aan. Het embleem is overigens ook tijdens Carnaval te koop, mocht u het om wat voor reden dan ook zijn misgelopen.

Aan alles was verder gedacht. Boswachter Henk volgde de groep met de auto om de voorraad krantjes en emblemen tussentijds aan te vullen. En natuurlijk aan kleingeld, dit jaar in de persoon van ‘Wandelend Wisselgeld Wijffie’ Puck (die vanaf nu met trots de url http://www.puck.eu mag voeren). Ook was er halverwege gelegenheid voor een sanitaire stop en wat lekkers bij het huis van de secretaris van de S.U.C. En aan het eind van de bezorgronde stond er een welverdiende beker warme chocolademelk en een lekkere koek klaar in het huis van de Boswachter.

Zo jong als ze zijn, hebben de leden van de Jeugdraad ook dit jaar weer een wezenlijke bijdrage geleverd aan het verspreiden van de Uilenroep. En niet te vergeten de embleemverkoop. De opbrengst hiervan vormt een belangrijke bron van inkomsten voor de S.U.C, waarmee de stichting haar activiteiten kan ondersteunen.

De Jeugdraad wenst alle Bosuilen en Bosuilinnen, jong én oud, een geweldig Carnaval! In de Uilenroep en op de website www.bosuilendorp.nl vindt u het volledige programma.