Héét van de Naold … CV de Kippen en de Hanen

2015-01-21 HVN CV de Kippen en hanen webWoensdag 21 januari, 15.00 uur. Het Uilennest lijkt compleet verlaten, maar nee: in de voormalige brandweerkazerne is het een gekakel van jewelste. CV de Kippen en de Hanen is namelijk druk in de weer met hun carnavalswagen. Ze zijn heel erg trots dat ze die in de bouwloods mogen bouwen. Vorig jaar sleepten ze de eerste prijs in de categorie ‘Wagens’ in de kinderoptocht binnen met hun Kuikentje Piep. En ook dit jaar zijn ze van plan weer een mooie creatie neer te zetten.

CV de Kippen en de Hanen is best ‘Un grote ben-de’. De vereniging bestaat namelijk uit wel 10 leden. Ze zitten allemaal in dezelfde klas op OBS De Klokkebei, in groep 6A bij juf Diny. De krachten zijn gelijk verdeeld. Er zijn vijf kippen, te weten…..

Isa, Janne, Sophie, Jitte en Guusje. Tibbe, Piet, Mink, Mees en Menno zijn de namen van de vijf hanen.

In 2013 deden de kippen en de hanen nog als twee aparte CVs mee aan de optocht in het Bosuilendorp. De meiden vormden CV de Kippenclub, naar de boekenreeks ‘De Wilde Kippenclub’, en wonnen een prijs in de optocht op school. En twee van de huidige hanen maakten onderdeel uit van CV GMT, die de tweede prijs bij de kindergroepen binnenhaalde. Strategisch gezien was het dus een sterke zet om de krachten te bundelen en samen verder te gaan.  Wat ook blijkt uit de winnende prestatie vorig jaar.

Sindsdien hebben de leden van CV de Kippen en de Hanen hard nagedacht over de plannen voor de optocht van dit jaar. Deze zijn vervolgens door henzelf uitgewerkt in tekeningen en sinds twee weken zijn ze actief aan het bouwen. In principe komen ze elke woensdag en zaterdag samen. Ze doen zoveel mogelijk zelf: knippen, scheuren, plakken, gazen, schilderen, het knutselen van de accessoires… Noem het maar op. Zo zijn ze ook Ulvenhout rond geweest om oud papier te verzamelen voor hun wagen. En ze doen hun eigen PR: de bijdrage voor de Uilenroep, de carnavalskrant van het Bosuilendorp, hebben ze helemaal zelf geschreven. De inkoop, financiën  en catering zijn wel uitbesteed. En er is natuurlijk sprake van enig toezicht en begeleiding door ouders, want het blijft natuurlijk een stelletje  lekkere boefjes bij elkaar.

Dat belooft dus wat voor de optocht! U moet het zelf maar komen zien 15 februari. Graag tot dan!