Bosuilendorp klaar voor een geweldig Carnaval

 

Zaterdagavond 11 november werd in Bosuilendorp de aftrap gegeven voor het nieuwe Carnavalsseizoen.  Een geweldig feest dat tot in de late uurtjes doorging.

Zaterdagavond 11/11 toog uw verslaggever richting Jeugdland,  alwaar de Taveerne was omgetoverd tot een groen-wit glitter carnavalspaleis. Aan de entourage zou het welslagen van de avond niet liggen!

Jeugdprinses en Jeugdraad
Het feest begon om 19.00 uur met het voorstellen van de Bosuilse Jeugdprins(es) en haar gevolg. Gehuld in een laken met een vraagteken erop werden zij op het podium gebracht. Via cryptische omschrijvingen en vragen moesten de kinderen uit het publiek hun namen raden.

Bosuilendorp heeft dit jaar een Jeugdprinses: Janne Vester. Haar gevolg bestaat uit: Evelyn Akkermans, Nick Verpaalen, Levy van der Avoird (nieuw Raadslid), Symen Brockman (nieuw Raadslid), Ilse Rops (nieuw Raadslid), Saartje van der Meer (nieuw Raadslid), Mirte Goosen, Maud Veen (nieuw Raadslid), Job Delhez, Pepijn Heemskerk, Joy van der Avoird, Sophie Wiercx (Hofdame) en Isa van Gils (Adjudant).

 

Afscheid Helma Tigchelaar
Helma Tigchelaar, die acht jaar lang….. met veel toewijding de Jeugdraad begeleid heeft, nam deze avond afscheid. Jeugdprinses Janne ging voor in het gedicht ‘Zeg maar dag met je handje’, het afscheidsgedicht dat wordt gedeclameerd bij het afscheid van een lid van de Jeugdraad. Daarna werd Helma stevig geknuffeld en ontving zij een prachtig boeket bloemen.

Ulvenhout’s got Talent
Na een polonaise door de Jeugdraad betraden Sylvian en Mandy het podium om Ulvenhouts eigen talentenjacht voor de jeugd, ‘Ulvenhout’s got Talent’, te presenteren. De achtjarige Josephine beet de spits af met een live gezongen lied ‘Hier word ik gelukkig van’. De jury was zeer onder de indruk van haar lef. Daarna volgden Janne, Luna en Eline met een lief dansje. Sep en Juup, de winnaars van vorig jaar, breakdansten er vervolgens op los ‘met goed gebruik van attributen’. Hierna zongen Janneke en Jennifer live ‘Diamonds’, gevolgd door Karlijn en Djoeke met ‘Stitches’.

Na de pauze betrad Zaineb, a.k.a. ‘Zeerap’, het podium met een zelfgeschreven rap. ‘Een toekomstige Ali B. in meisjesuitvoering’, aldus de jury. Joy, Elise, Brechtje en Mirte volgden met een toneelstukje en dans. De jury had o.a. veel waardering voor de styling. Pien zong vervolgens ‘Zo verdomd alleen’ en blies hiermee de zaal omver. ‘Stoere meiden’ Loes, Carlijn, Sietske en Josephine dansten daarna ‘Policemen’. Kwamé en Nathaniël sloten af met hun korte maar krachtige ‘Shuffle’ dansact. Pien werd door de jury unaniem als winnaar van ‘Ulvenhout’s Got Talent’ gekozen.

Afscheid Frank Husson
Terwijl de jeugdige deelnemers de Taveerne verlieten, werden de voorbereidingen getroffen om Frank Husson, scheidend S.U.C voorzitter, en zijn vrouw Marie-Louise in de schijnwerpers te zetten vanwege hun grote verdienste voor het Bosuilse Carnaval. Beiden werden deze avond benoemd tot S.U.C Erelid.

John Vester blikte in zijn dankwoord terug op de 12 jaar waarin Frank zich heeft ingezet voor Carnaval in Bosuilendorp, dat mede dankzij hem weer nieuw leven is ingeblazen. Een van de hoogtepunten waarop werd teruggekeken, was het Gelag Der Vorsten. Toen dit een aantal jaar geleden niet door dreigde te gaan, heeft Frank er samen met andere S.U.C leden in razend tempo voor gezorgd dat het in Bosuilendorp kon plaatsvinden. Het werd een fantastisch evenement!  Verder mogen we natuurlijk niet vergeten dat Frank drie jaar lang Prins Carnaval van Bosuilendorp is geweest.

John Vester vatte samen dat Frank een groot ambassadeur is geweest voor het Bosuilse Carnaval. Gelukkig gaf Frank aan dat hij het dorp nog niet uit is en dat altijd een beroep op hem kan worden gedaan.

Uitslag Hooghedenpuzzel
11 november werd ook de uitslag van de Hooghedenpuzzel bekend gemaakt. De namen van de Hoogheden, in de volgorde als  afgebeeld in de huis-aan-huis flyer, zijn: 1) Diederik Jansen, 2) Ron Peereboom, 3) Ad van Gurp, 4) Marjolein Rops, 5) Marco Willemars, 6) Sigrid Vester, 7) Ghislaine Harmsen, 8) John Vester, 9) Wim de Constant Rebecque, 10) Rick Roovers en 11) Martijn Dekker. Winnares Cindy van der Meer had 10 van de 11 Hoogheden ontmaskerd.

 

 

Bekendmaking Prins(es) Carnaval
Om 23.11 was het tijd voor de bekendmaking van Prins(es) Carnaval. Wie zou dit jaar het Bosuilse Carnaval leiden? Eerst werd afscheid genomen van Raadsleden Ron en Diederik. Vervolgens werd de nieuwe Raad van Elf voorgesteld. De bekendmaking van de Prins(es) en nieuw Raadslid Vivi verliep dit jaar via een gemaskerd bal. Gelukkig bleek Prins Ad XVI te hebben besloten om zijn termijn van drie jaar vol te maken. Ook dit jaar wil hij er met de Bosuilen en Bosuilinnen weer een mooi feest van maken. De aftrap op 11 november jl. belooft in ieder geval veel goeds