Opening Bosuilse Carnaval 2019

   
Dit jaar opende de beide basisscholen weer gezamenlijk het Carnaval.  In de Pekhoeve kreeg mascotte Uilien het capeje om en kon het Bosuilse carnaval officieel van start gaan…. 

Scholenbal
Al vroeg stroomde de Pekhoeve vol met vrolijk verkleedde kindjes van beide basisscholen, De Klokkebei en De Rosmolen. Onder aanmoediging van spreekstalmeester Thom van Aert was het al snel een vrolijk feestje. Zo werd het “wereldrecord” polonaise lopen verbroken. Zo snel even geteld was het deze keer met 442 personen,

Nadat Jeugd Prinses Mirte en de jeugdraad waren gearriveerd kwam Blaaskapel De Bosuilen binnen gevolgd door Prins Joep XVII met zijn pages en raad. Na enige tijd heeft, onder toeziend oog van Cato, president Trump en Prins Joep XVII, Prinses Mirte mascotte Uilien onder tromgeroffel het groen-witte S.U.C-capeje omhangen. De opening werd afgesloten met de onthulling van de metershoge Branduilen waar de leerlingen van beide basisscholen wekenlang mee bezig zijn geweest. Dinsdag  5 maart worden deze ter afsluiting van Carnaval 2019 op het grasveld bij de Pekhoeve ceremonieel verbrand.