Onthullingen tijdens opening Bosuilse Carnaval 2018

De gezamenlijke opening van Carnaval met de leerlingen van beide basisscholen is vorig jaar zeer goed bevallen. Daarom kreeg carnavalsmascotte Uilien 9 februari jl. wederom in SCC de Pekhoeve een  capeje omgehangen; de handeling waarmee het Bosuilse Carnaval officieel van start gaat. Hier vond ook de onthulling van de Branduilen plaats. Natuurlijk werden later die dag ook de basisscholen zelf bezocht. En zoals gebruikelijk, mochten ook de bewoners van De Donk op een bezoek rekenen. Met ook hier een, overigens onverwachtse, onthulling… 

Scholenbal
In de Pekhoeve was het al vroeg een vrolijke bende.  Blaaskapel De Bosuilen was weer van de partij om de muziek van JG Sound & Vision af te wisselen met hun live klanken en Prins Ad XVI, Jeugdprinses Janne en hun gevolgen te onthalen.

Opperspreekstalmeester Thom van Aert wist met zijn enthousiasme de zaal al snel te veranderen in een grote hossende massa. “Het is half 10 en het dak komt hier al naar beneden. Daar kunnen de grote mensen nog wat van leren”, riep hij enthousiast na de geslaagde poging om Ulvenhouts langste polonaise te vormen. Ook Raadslid Niels vond het “een leuk feestje”. En voor de jarige Dou Dirven was het een ervaring om door zo’n groot gezelschap toegezongen te worden…..

Na enig gezoek konden prinses Sammy van de Klokkebei en Jeugdraadslid Nick (Rosmolen) mascotte Uilien onder tromgeroffel het groen-witte S.U.C-capeje omhangen. De opening werd afgesloten met de onthulling van de metershoge Branduilen waar de leerlingen van beide basisscholen wekenlang mee bezig zijn geweest. Dinsdag  13 februari worden deze ter afsluiting van Carnaval 2018 op het grasveld bij de Pekhoeve ceremonieel verbrand.

Carnaval Klokkebei en Rosmolen
Na de officiële opening van het Bosuilse Carnaval vertrokken de jeugdige carnavalsvierders naar hun respectievelijke scholen om daar elk hun eigen programma te vieren. Prinses Janne en haar Raad bezochten eerst de Klokkebei, waar juf Sanne ter ere van haar 30e verjaardag een medaille ontving. Vervolgens liepen ze even binnen bij Boeffies & (B)Engeltjes. Jong geleerd, is tenslotte oud gedaan.

Om 12:45 uur namen Prins Ad, Jeugdprinses Janne en hun gevolgen het defilé af bij de optocht van de Klokkebei. Het Carnavalsmotto was goed in acht genomen door de ruim 50 inzendingen, met grappige woordspelingen en een aantal leuke interactieve acts. Voor sommigen  was dit de generale repetitie: zij liepen ook zondag de 11e mee in de grote Bosuilse optocht.

Om 13.30 uur meldde het gezelschap zich bij de Rosmolen, waar de leerlingen het hossen duidelijk nog lang niet beu waren. Juf Eva kreeg een medaille, evenals Eric van der Westerlaken als dank voor de sauwellessen die hij al jarenlang geeft. Prins Ad XVI luidde zelf om twee uur de vakantiebel.

De Donk
Het dagprogramma werd 9 februari afgesloten met een bezoek aan De Donk, waar ook de prinselijke gezelschappen van naburige dorpen hun opwachting maakten.  Hier deed Prins Ad de toch wel wat onthutsende onthulling dat er deels Baviaonenbloed door zijn aderen stroomt. Maar dit kon de uitgelaten sfeer, mede te danken aan de vrolijke klanken van de Boskuikens en  de Bosuilen, niet drukken. Er werden over en weer talrijke onderscheidingen uitgedeeld. Zoals gebruikelijk reikte de prins van De Donk, Prins Paulus de 38e, er ook een uit aan het jongste lid van de Boskuikens. Dit jaar is dat Frederieke Heemskerk.  Het feest ging nog wel even door, terwijl het buiten inmiddels was begonnen met sneeuwen. Maar ook de weergoden namen het Bosuilse carnavalsmotto in acht: het werd namelijk ‘nie wit’.