Hoogheid 2013 – de sollicitaties

De S.U.C heeft hiervoor alle verenigingen, kapellen etc die in het verleden iets met en voor de carnaval hebben betekend, aangeschreven, met het verzoek om binnen hun omgeving eens te kijken of er een mogelijke kandidaat zou zijn. Één jaar moet toch wel te doen zijn……..
Dat hebben we als bestuur geweten.
Verschillende mensen hebben een kandidaat voorgesteld aan het bestuur. Het bestuur, in persoon van d’un Adjedant en ondergetekende zouden met de kandidaten de gesprekken voeren. Omdat dees jaor alles anders gaot werd van deze procedure ook weleens spontaan afgeweken. Ook die kandidaten werden door de voorzitter in dit geval netjes te woord gestaan, zo ook op een onverwachte zondag in Ulvenhout.
‘Heej, psst!! Frank, kom eens!’ waren de woorden die uit het niets klonken toen de voorzitter een biertje wilde gaan drinken tijdens de eerste Oktoberfesten in zaal Christianen in Ulvenhout.
Een beetje geschrokken keek ik om mij heen en zag in een portiek iemand staan met een lange zwarte jas, verder keurig in het pak. Deze persoon keek een beetje schichtig om zich heen en vervolgde zijn gesprek. ‘Heej Frank, hedde gij geen sigaartje voor mij (niet wetende dat ik al bijna een jaar niet meer rook). Ja, dat klopt was mijn antwoord, geen sigaartje bij me. Een beetje teleurgesteld vervolgde deze persoon het gesprek.
Frank, witte gij al wie de nieuwe Prins wordt? Is dat nou allemaal serieus dat iedereen Prins zou kunnen worden?
Mijn antwoord was natuurlijk volmondig JA. Deze persoon vervolgde zijn gesprek met de woorden: Zou ik dus ook Hoogheid kunnen worden en zo ja, wat krijg ik dan allemaal? Ik kon helaas een glimlach niet onderdrukken en probeerde zo goed als mogelijk te vertellen wat het allemaal inhoud als je Hoogheid wordt van Bosuilendorp, terwijl de vrolijke klanken van vage Duitse liedjes op de achtergrond mijn dorst (en misschien die van deze persoon ook wel, opwekte). Waarschijnlijk werd het deze persoon toch allemaal teveel en kapte het gesprek onverwacht af, zoals het gesprek ook onverwacht begon. Voorzichtig stak hij de straat over om in een ander etablissement (waarschijnlijk) de dorst te lessen.

Toen ik zaal Christianen betrad en een eerst pul bier in mijn handen gedrukt kreeg, werd ik aangesproken door iemand met een zonnebril op. Het bleek een Ulvenhoutse versie van Heino te zijn, zij het met minder haar. Voorzitter, Dees jaor gaot alles anders toch? Ja, antwoorde ik, wat bedoel je?
Nou, antwoordde Heino, ik weet wel iemand als Hoogheid voor het Bosuilse Carnaval als toch alles anders gaat……. En hij keek een beetje schuin naar beneden. In eerste instantie snapte ik niet wat hij bedoelde, maar al snel zag ik iemand anders naast hem staan. En inderdaad kreeg ik er beeld en geluid bij. Als Dees jaor toch alles anders gaot, waarom niet?
De tweede pul gerstenat  volgde al snel van Heino en hij maakte kort en bondig duidelijk hoe hij dacht over een zekere kandidaat. Deze persoon liet merken dat deze zeker interesse heeft in een rol als Hoogheid, al is het dan in het kader van het motto en de nieuwe ‘beleidsregels’, toch maar voor een jaar.
Omdat de pullen daarna in een HSL tempo dreigden te volgen, leek het mij zinvoller om een dergelijk gesprek op een ander tijdstip, op een andere, niet nader te noemen lokatie, voort te zetten.
IPhone ’s werden gepakt en de digitale afspraak staat gepland.
Tja, dat dees jaor alles anders dreigt te gaan is wel duidelijk. Volgende week zal ik iedereen weer op de hoogte houden van de sollicitatierondes en denk dat ik toch misschien nog even met Ben M te U moet gaan praten………
Noteer voor alle zekerheid 10-11-12 (ja, 11e van de 11e feest in Bosuilendorp) in de agenda. Na de presentatie van de Jeugdhoogheid, playbackshow, Meezingfestijn, staat de presentatie gepland van de nieuwe Hoogheid van Bosuilendorp. Omdat Dees jaor alles anders gaat, mag u dit zeker niet missen!!!
Met leutige groet,
De Voorzitter