PERSBERICHT Bosuilendorp tijdens Carnaval, een update

Beste Bosuilen en Bosuilinnen,

PERSBERICHT Stichting Ulvenhouts Carnaval

Ulvenhout, 6 november 2020

 
Bosuilendorp tijdens Carnaval, een update
Tijdens halfvasten 2020 is hoopvol gekozen het lustrumjaar in Bosuilendorp te vieren onder het motto ‘Vijf maol elluf, ut ging vanzelluf’. Een keuze die een half jaar later is ingehaald door de tijd.

Vanaf juli is veelvuldig overleg geweest met een denktank, vrijwilligers, oudgedienden, partners, veiligheidsregio, collega stichtingen en de gemeente Breda. Steeds met de insteek te kijken wat verantwoord mogelijk is gegeven de geldende situatie. Hieruit bleek, naast de ernst van de situatie, een grote creativiteit en een enorme passie voor het Bosuilse Carnaval.

Met deze inbreng, de recente Covid-19 ontwikkelingen en de RIVM richtlijnen achten wij het echter als bestuur niet haalbaar en niet wenselijk om in het komend carnavalsseizoen zowel binnen als buiten evenementen te ontplooien. Wij kunnen hierbij niet de veiligheid waarborgen voor vrijwilligers en bezoekers alsmede voorkomen dat negatieve associaties worden gemaakt die onze vrijwilligers zouden schaden.

Hierdoor is tevens, met pijn in het Carnavalshart, besloten om dit jaar geen Prins en Raad te installeren. Dit geldt eveneens voor de Jeugdraad.

Ten aanzien van de evenementen kunnen we meedelen dat alle activiteiten van de kalender zijn geschrapt en de komende periode gekeken wordt of er verantwoorde alternatieven zijn.

Dat betekent dat er tijdens Carnaval 2021 géén voorganger is en dat er geen officiële plichtplegingen, optocht, Carnavalsfeesten en andere Carnaval gerelateerde evenementen worden georganiseerd.

Via onze site www.bosuilendorp.nl, lokale media en social media zullen we berichten over nieuwe ontwikkelingen en alternatieven.

Het bestuur zal de vrijgekomen tijd, creativiteit en energie gebruiken om hopelijk eind 2021 en 2022 weer feestelijk en groots uit te kunnen pakken.

Namens het bestuur van Stichting Ulvenhouts Carnaval
Ad van Gurp, voorzitter