Nieuwe Prinsenwagen voor Bosuilendorp

Na de carnavalsoptocht in 2017 bleek toch dat de Prinsenwagen wel aan vervanging toe was. Deze ging ondertussen al wat jaartjes mee en begon hier en daar te kraken en te piepen. Een  speciale commissie werd in het leven geroepen en het brainstormen kon beginnen

 

 

Na wat passen en meten,… werd eerst een aantal opties aan de kant geschoven. Soms was de wagen te klein. Of: een leuk idee, maar met 22 wagentjes achter elkaar wel een lange optocht. Toch ook niet de bedoeling. Uiteindelijk is het een wagen geworden waar de Raad en Jeugdraad ruimschoots oppassen.

Bij het schrijven van dit artikel is de wagen bijna klaar. De laatste details worden geverfd en hier en daar wordt nog een schroef aangedraaid. En dan breekt zondag 11 februari het grote moment aan: meerijden in de carnavalsoptocht!

Maar eerst zal de Prinsenwagen nog gedoopt worden. Bij het opstellen van de optocht aan de Molenstraat ter hoogte van molen De Korenbloem zal om 13.45 uur de Prinsenwagen ingezegend worden. Iedereen is hierbij natuurlijk van harte welkom.

Dus kom zondag 11 februari allemaal kijken naar de carnavalsoptocht en naar de nieuwe Prinsenwagen!

Nieuwsgierig naar meer foto’s over de bouw van de nieuwe Prinsenwagen: bouw Prinsenwagen