Optocht Bosuilendorp groot spektakel

Een optocht met weer de nodige variëteit aan wagens en acts, verzorgd door individuelen en paren, kleine en grote loopgroepen en de wagenbouwers, waarbij velen zochten naar interactie met het publiek. Het motto ‘ We geve er un draoi an’ is door de vele verenigingen opgepakt om er een mooi spektakel van te maken en resulteerde in een prachtig schouwspel.

De optocht liep lekker door en iedereen deed zijn of haar best om er iets moois van te maken. En dat is met zondermeer gelukt. Een mooie dag om op terug te kijken. En dan is de optocht ten einde. Snel iets eten en dan op naar De Pekhoeve voor de prijsuitslag.

Bij velen gierden de zenuwen zondagavond door de keel. Wie o wie zou er dit jaar gaan strijken met de podiumplaatsen? Hoewel deelname op zich het belangrijkste is , wordt stiekem natuurlijk ook gehoopt op een mooie podiumplaats. En dan komen de verlossende woorden van Prins Keeskènze XV.

Dit jaar ging de eerste prijs bij de individuelen en paren naar CV Alleen. Een prestatie van formaat aangezien CV Alleen de laatste jaren ook al de eerste prijs behaalde. Bij de kleine loopgroepen ging de eerste plaats naar de bekende CV De Sisters. Wie dacht dat ze met Carnaval zijn gestopt, had het dus goed mis. Bij de grote groepen behaalde CV Steenkool de eerste prijs. Een carnavalsvereniging die maanden bezig is geweest met voorbereidingen en haar inspanningen bekroond zag met de eerste plaats.

En dan de categorie carnavalswagens. CV de Duvels haalde een totaal van 168 punten en sleepte daarmee voor het eerst sinds ze meedoen de eerste prijs in de wacht. Een prachtige wagen  en een prestatie  om trots op te zijn. Ze bleven CV Anoniem en CV De Gangmoakers voor, die met hun creaties overigens ook veel bewondering oogstten. Al  met al hebben alle deelnemers samen gezorgd voor een grandioos spektakelstuk waar het Bosuilendorp trots op kan zijn.

Ook bleek maar weer eens dat er genoeg talent in het dorp aanwezig is om de komende jaren op voort te borduren. Een lijst van alle uitslagen is verderop in deze editie van het Weekblad Nieuw Ginneken geplaatst.

Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die de optocht in het Bosuilendorp mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk ook dank aan het aanwezige publiek.