De Bosuilenspiegel: Evelyn Akkermans

Carnaval in Bosuilendorp is ondenkbaar zonder mascotte Uilientje. Dit jaar trekt Jeugdraadslid Evelyn Akkermans het verenpak aan. Uilientje heeft een belangrijke rol bij de opening en afsluiting van het Bosuilse Carnaval.

Evelyn zit in groep 8 van de Rosmolen. Zij komt uit een echte Carnavalsfamilie en wilde al op de wachtlijst voor de Jeugdraad toen ze er eigenlijk nog te jong voor was. In 2015 mocht ze dan eindelijk de steek opzetten. Dit jaar viert ze voor de vierde en laatste keer Carnaval als lid van de Jeugdraad. Als Uilientje, iets was ze heel graag wilde.

Evelyn: ”Mijn tante is ook Uilientje geweest en ik vind het heel leuk dat ik dat nu mag zijn. Je treedt niet steeds op de voorgrond, maar je hebt wel een hele eigen taak. Tijdens het scholencarnaval op vrijdag lopen we altijd naar het Oude Schoolplein; dat  heet tijdens  Carnaval trouwens het Bosuilenplein. Het standbeeld van Uilientje dat daar staat, krijgt dan een cape om. Daarmee openen we Carnaval. Op Carnavalsdinsdag ben ik ’s avond als Uilientje ook aanwezig bij de verbranding van de metershoge uilen die door de Bosuilse basisscholen gemaakt zijn. Hierna nemen we als Jeugdraad afscheid en sluiten we Carnaval voor de jeugd af.”

Vrijdag 19 januari …..was de Bosuilse Jeugdraad voor het eerst aanwezig bij het Jeugdprinsgeburen. Evelyn mocht daar als Uilientje de S.U.C- vlag dragen. Een hele eer! Ze vindt het erg jammer dat ze niet langer bij de Jeugdraad kan blijven, maar is van plan dit jaar nog van elk moment te genieten. “Ik hoop dat iedereen die dat wil, jong en oud, ook Carnaval kán gaan vieren” is de wens voor de inwoners van Bosuilendorp waarmee ze dit stukje wil afsluiten.