Bedankt voor een geweldig Carnaval 2014!!!

Met ‘un lesten draoi’ aan het rad op de branduil van De Klokkebei gaf Prins Keeskènze XV dinsdagavond 4 maart het startsein voor de uilenverbranding op het grasveld bij de Pekhoeve. Aansluitend maakte hij het Bosuilse Carnavalsmotto voor volgend jaar bekend: in Ulvenhout ‘ben-de’ in 2015 ‘un grote’! Carnaval 2014 was geweldig, en dat hebben we samen gedaan…

 

Eerder had Jeugdprinses Ellis op het Bosuilenplein onder grote belangstelling al de cape van het Bosuiltje verwijderd. Met haar gevolg en een grote schare aanhangers was zij in de traditionele fakkeloptocht naar het plein gelopen. Met een zwaar hart werd een laatste polonaise om het Bosuiltje gedanst, waarna de cape dan toch echt moest worden opgevouwen om weer voor een jaar de kast in te gaan.

Vervolgens trok de stoet naar het grasveld bij De Pekhoeve waar de twee prachtige branduilen van De Rosmolen en De Klokkebei al klaar stonden. Prins Keeskènze XV reikte een onderscheiding uit aan de aanwezige brandweerlieden, zonder wier hulp de uilenverbranding natuurlijk niet plaats zou kunnen vinden. Daarna werd afscheid genomen van mascotte Uilien en werden de vuren aangestoken.  Terwijl de toeschouwers uit volle borst het Bosuilse Carnavalslied, de Grimhuyserpoort, zongen kwamen langzaam de geraamtes van de uilen tevoorschijn.

Na de uilenverbranding werd in de Flamingo Bar afscheid genomen van de Jeugdraad. Ellis, Nina, Teun en Gijs zullen volgend jaar niet  meer terugkeren als lid van de Jeugdraad. Voor hen werd daarom als gebruikelijk het Bosuilse afscheidsgedicht opgezegd. Vanzelfsprekend werden zij en alle Jeugdraadleden en hun begeleidsters bedankt voor hun geweldige inzet voor Carnaval dit jaar.

Om 11 over 11 diezelfde avond was het vervolgens de beurt aan Prins Keeskènze XV en zijn Raad om officieel afscheid te nemen, waarmee Carnaval 2014 dan toch echt officieel ten einde kwam.

En wat kan Bosuilendorp terugkijken op een fantastisch en zonnig Carnaval. Peer van het Gatbroek kon zich slechts eenmaal eerder zo’n zonnige editie herinneren in de laatste 48 jaar! Een Carnaval als deze lukt alleen als er samen de schouders onder gezet worden. Door de vele gezellige feestvierders maar ook door velen achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan de rondbrengers van de Uilenroep, de Sauwelaars, Sauwelacts, sauwelorganisatie en nieuw dit jaar Maré Patisserie voor de verkoop van de Sauwelkaarten. Door hen zijn we sowieso goed gestart met Carnaval.

Met Carnaval zelf zijn er natuurlijk heel veel mensen aan het werk om voor iedereen alles in goede banen te leiden. De mannen van JG Sound & Vision waren al warm gedraaid maar hebben o.a. ook tijdens Carnaval de Pekhoeve voorzien van spectaculair licht, geluid en rook en de DJs Wim en Pim hebben het dak eraf gedraaid tijdens het 30+ BAL. Bij de optocht naast de deelnemers natuurlijk speciale dank aan de Heilige Clara voor het prachtige weer. Bosuil Jody heeft met zijn maten halsbrekende toeren uitgehaald om dit jaar voor het eerst Bosuilse vlaggen in de kerktoren te hebben hangen en de Kapellen hebben alle muzikaliteit uit de kast gehaald om de verschillende feestjes van een gezellige noot te voorzien. Met Ed Ott, Ad van Rijen en Ad Oomen hebben we vervolgens toppers in huis die vele hand en spandiensten verlenen in en om de Pekhoeve. Zonder deze heren ….

Wie we zeker niet willen vergeten is onze lokale horeca. Overal zijn we weer gastvrij ontvangen. Bij de Nippel en Lodewijck hebben we weer heerlijk kunnen feesten & eten, toch nodig voor een goede bodem. Met Jan Lambrechts hebben Bert & Lauke een gouden zet gedaan en bij Christianen is Leo geweldig ondersteund door zijn crew nu zijn knie niet helemaal meer wilde en Dimphy helaas niet aanwezig kon zijn! Beide beterschap. Bewonderingswaardig dit jaar is het team van de Flamingobar dat Frans, François en Birgit zo fantastisch hebben ondersteund in deze heel bijzondere Carnaval zonder hun vrouw, moeder en vriendin! Samen hebben ze dat maar mooi gedaan. Dank jullie wel!

Bedenk tot slot dat naast de ´bekende gezichten van de S.U.C´ een grote groep geheel vrijwillig voor u bezig is. Vaak vele dagen en avonden en soms even een handje helen op een ochtend. Zo zijn er de dames van de Uilenroep-redactie, verkeersafzetters, verkeersregelaars, baancommissarissen, bonnenverkopers, opbouwers & afbrekers van de Pekhoeve, etc., etc. en vooral allen die we vergeten zijn te noemen.

De S.U.C is onder de indruk van al deze mensen en hun hulp en wij hopen u ook! DANK-DANK-DANK en een diepe buiging. Natuurlijk volgt er voor hen allen de traditionele bedankavond later dit jaar maar eerst vieren we halfvasten op 29 maart in de Flamingobar met dit jaar als thema HalfvastenGALA.

Bosuilendorp kan weer  terugkijken op een bijzonder geslaagd Carnaval 2014. Tot volgend jaar!