Dur zit zeker schot in, in de Carnavalsoptocht van het Bosuilendorp

Droog weer, dat is niet verkeerd en dan nog een prachtige optocht afgelopen zondag. Wat wil je dan als Bosuil en Bosuilin nog meer? Na een prima Kinderoptocht, was er de Grote Optocht waar de variatie en kwaliteit hoogtij vierden van individuen tot en met de grote wagens, dit alles gadegeslagen door vele  bezoekers.  

Mooi om te zien dat de Carnavalsverenigingen De Toekomst en de Nopkes het Carnaval in het Bosuilendorp een warm hart toedragen door dit jaar mee te doen met de grote groepen na vorig jaar gestopt te zijn met het bouwen van de grote wagens. Iets dergelijks geldt ook voor CV Das Praot. Jarenlang doen ze almee met de optocht en daarnaast dragen zij ook hun steentje bij aan het Carnaval in het Bosuilendorp. Dit jaar waren zij de nummer 1 bij de kleine groepen.

Ook mooi om te zien dat wat ouderen en de jeugd (oma en kleindochter Heemskerk) de handen ineen hebben geslagen door mee te doen bij de individuen en paren. Zij behaalden bij deze categorie een verdienstelijke tweede prijs, waar CV Uilenpikker de eerste prijs binnenhaalde.

Een optocht waar de deelnemers het de jury erg lastig hebben gemaakt….. voor de beoordeling. Vaak bleek bij de toekennen van de prijzen dat het een close finish was.  Het motto ‘Dur zit schot in’ is door de meeste deelnemers opgepakt om daarmee verrassend voor de dag te komen. Bij CV de Herries was dat motto een schot in de roos omdat zij bij de grote groepen met de eerste prijs aan de haal gingen. Bij de grote wagens ging de eerste prijs naar CV de Boereknuppels met als thema Dur zitten Schot(ten) in. Het vele werk dat aan deze wagen de afgelopen maanden is besteed, werd deze Carnavalszondag beloond met een eerst prijs.

Maar voor eigenlijk eenieder geldt dat meedoen belangrijker is dan het behalen van de eerste prijs. Saamhorigheid staat voorop. Dit bleek ook bij de prijsuitreiking in de Pekhoeve waar de sfeer wederom prima was.

Een woord van dank was er voor de deelnemers maar ook voor de mensen van de organisatie. Na afloop van de prijsuitreiking lieten de bezoekers zien een mooi feest te kunnen bouwen.