Gezamenlijke opening Carnaval 2017 Bosuilse basisscholen schot in de roos

Vrijdag 24 november werd het Bosuilse Carnaval geopend met het Scholenbal in De Pekhoeve. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van basisscholen de Rosmolen en de Klokkebei vierden luiden daar samen al hossend Carnaval in. Letterlijk en figuurlijk waren zij een schoolvoorbeeld van alles waar Carnaval voor staat: samen plezier maken, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en je achtergrond niet uitmaakt is. De opening werd afgesloten met de onthulling van de Branduilen.

SCHOLENBAL PEKHOEVE
In de Pekhoeve was het al vóór 9.00 uur een vrolijke bende.  Spreekstalmeester Thom van Aert hoefde niet veel te doen om de sfeer erin te krijgen. Prins Ad VXI, zijn gevolg en de Jeugdraad werden dan ook in passende stijl ontvangen. Blaaskapel De Bosuilen luisterde de gelegenheid met live muziek op.

Om half 10 werd het Bosuilse Carnaval officieel geopend. Bas en Joost van de Jeugdraad bonden Uilien, de Bosuilse carnavalsmascotte, na de gebruikelijke poetsbeurt de ceremoniële cape om. In lijn met het Carnavalsmotto,  was deze dit jaar uitgerust  met een Schotse sjaal.

De opening werd afgesloten met de onthulling van de Branduilen, waar de leerlingen van beide basisscholen wekenlang mee bezig zijn geweest. Dinsdag  28 februari worden deze ter afsluiting van Carnaval 2017 op het grasveld bij de Pekhoeve ceremonieel verbrand.

CARNAVAL KLOKKEBEI EN ROSMOLEN…..
Na de officiële opening van het Bosuilse Carnaval vertrokken de jeugdige Carnavalsvierders naar hun respectievelijke scholen om daar elk hun eigen programma te vieren. Prins Ad XVI woonde ‘s middags de diploma-uitreiking van zijn oudste dochter bij en werd waargenomen door Adjudant Ron.

Om 12:45 uur namen de Bosuilse Jeugdraad en de Grote Raad, vergezeld door De Bosuilen, defilé af bij de optocht van de Klokkebei. De jury moest maar liefst 49 inzendingen beoordelen. Schotten, schotsen en schoten hadden de overhand; het motto van dit jaar was duidelijk goed in acht genomen. Voor een aantal deelnemers was dit een generale repetitie: zij liepen ook zondag de 26e mee in de grote Bosuilse optocht.

Om 13.30 uur meldden Jeugdprins Olivier, de Jeugdraad en de Grote Raad zich bij de Rosmolen. Het laatste half uur voor de vakantie werd daar doorgebracht met gezellig samen hossen. Huis-DJ François Timmermans en directrice Marietje Moll werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het Bosuilse Carnaval. Aansluitend  mocht de jarige Menno samen met Mees en Madelief, die de 25e verjaarden, de vakantiebel luiden. De leerlingen van De Rosmolen zijn klaar voor Carnaval 2017!

AMARANTBAL EN DE DONK
Ook het Amarantbal bij Café Marie kon dit jaar natuurlijk rekenen op prinselijk bezoek. Zoals gewoonlijk was de sfeer daar weer ongekend vrolijk. Vervolgens toog het gezelschap naar De Donk, waar ook de prinselijke gezelschappen uit Bonenpikkerlaand en Baviaonenland hun opwachting maakten.

Feestelijk uitgedost zaten de bewoners van De Donk klaar voor een gezellige middag. Een aantal van hen was bijzonder mooi verkleed,  zoals mevrouw Van Oerle. Haar  creatie als Schotse, inclusief doedelzak, was goed voor de eerste prijs in de carnavalsmodeshow van De Donk.

Dit jaar voert Prins Paulus d’n 37ste de Carnavalsscepter over De Donk, bijgestaan door hofdame Vera. De muziek van De Bosuilen en hun jeugdsectie, De Boskuikens, werd ook dit jaar weer zeer op prijs gesteld. Als blijk daarvan ontving het jongste lid, Nick, een medaille van Prins Paulus. Mooi om te zien hoe jong en oud hier samen de aftrap van het Bosuilse Carnaval afsloten.