Worst naar Clara

Zondag 19 februari brengen we weer de traditionele worst naar Clara om haar te vragen om goed weer te brengen tijdens de Carnavalsoptocht. Om 12.30 uur vertrekt de stoet met huifkarren vanaf De Flamingobar aan de Dorpstraat te Ulvenhout. De kosten bedragen € 5,- p.p. voor de tocht in de huifkar (kinderen €  2,50) , inclusief een hapje en drankje. Aanmelden kan via worstnaarclara@bosuilendorp.nl .

De traditie wil dat de Clarissen tot de heilige Clara bidden voor….

mooi weer als je haar een worst brengt. Of dit ook een garantie is, valt natuurlijk nog te bezien. Maar proberen kan altijd en gezellig wordt het sowieso!
De volgers van Clara, de Clarissen, eten overigens geen vlees meer. Nadat Prins Ad XVI en andere sprekers van verschillende carnavalsclubs de Heilige Clara hebben toegesproken, kunnen de worsten dan ook gewoon weer mee terug naar huis. Naar de Flamingobar in dit geval, waar de pelgrims zullen worden ontvangen met warme erwtensoep. De Bosuilen zorgen voor de muzikale omlijsting.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 uur verzamelen bij de Flamingobar aan de Dorpstraat te Ulvenhout
12.30 uur vertrek naar Meerseldreef met huifkarren
13.30 uur worstplechtigheid bij d’n Heilige Clara
13.45 uur start terugreis naar het Bosuilendorp
14.30 uur ontvangst met erwtensoep en de Bosuilen
CV De Kouwe Kaant ziet u allen, groot en klein, graag op zondag 19 februari  aanstaande.

U kunt vooraf sfeerproeven met de foto´s van 2016 en 2015.