Zaterdag 4 februari Open Dag Wagenbouwers in ‘Het Uilennest’

       

13.00 tot 16.30 uur, voormalige brandweerkazerne Slotlaan 104a Ulvenhout

Altijd al eens willen weten hoe een carnavalswagen (of loopgroep) gemaakt wordt? Stichting Slotlaan en de Ulvenhoutse Wagenbouwers organiseren in samenwerking met de S.U.C en de jeugdraad Ulvenhout ook dit jaar een open dag in de (bouw)loods, de voormalige brandweerkazerne aan de Slotlaan 104a in Ulvenhout. Van 13.00 tot 16.30 uur kunt u zelf ervaren wat hierbij allemaal komt kijken.

OPEN DAG
Op de Open Dag kunt u zien – en eventueel ook zelf meemaken – wat er allemaal  bij komt kijken om een carnavalswagen te maken. Deze dag zal goed te zien zijn hoe het hele proces begint: vanaf het maken van een ontwerp, met hierop volgend het constructiewerk en daarna het vormen met kippengaas (of ander materiaal), tot natuurlijk het plakken en schilderen/spuiten….

Wilt u zelf ook iets gaan doen in de optocht, maar weet u niet goed hoe? Dan kunt u natuurlijk altijd terecht bij de bouwers voor tips en adviezen! Zoekt u een plek om te bouwen, dan kunt u natuurlijk altijd aankloppen bij Stichting Slotlaan. Of bent u gewoon nieuwsgierig waar deze unieke loods voor wordt gebruikt? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom.

ONMISBAAR
Deze loods is natuurlijk onmisbaar voor Ulvenhout. Niet alleen voor de wagenbouwers, maar denk ook eens aan de vlooienmarkt (jeugdraad Ulvenhout), de S.U.C, Stichting LUTOBAN, ULVENHOUT LEEFT en nog vele anderen die deze loods gebruiken. Wij hopen dat ook u ziet dat deze plek niet mag verdwijnen uit Ulvenhout, of dat er in elk geval iets anders voor terug moet komen als deze wel verdwijnt.

Wij hopen u allen te zien op 4 februari. Wij kunnen dan onder het genot van een muziekje en kopje soep uw vragen beantwoorden of uitleg geven. Natuurlijk wordt deze dag ook aan de kinderen gedacht, want: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Tot zaterdag 4 februari!