De Bosuilenspiegel: Ron Peereboom

2015-12-06 MPHF raad 2016 adjudant RonIn deel twee van ‘De Bosuilenspiegel’ maakt u kennis met de steun en toeverlaat van Prins Ad XVI: Adjudant Ron.

Mijn naam is Ron Peereboom. Ik ben oorspronkelijk geen Brabander, maar voel me dat inmiddels wel. Ik woon al 27 jaar hier in het zuiden,  waar ik een warm nest heb gevonden in ons Bosuilendorp.

Ik werd raadslid in 2010; eerst met Prins Boelo XIV en later met Prins Kees Quinze XV. Ad vervulde die zes jaar de rol van ADjudant.  Toen hij in aanloop naar het seizoen 2016 kwam informeren of ik zijn rol over wilde nemen, had ik mijn twijfels. Maar na zijn mededeling dat hij Prins Ad XVI zou worden, heb ik direct volmondig ‘ja’ gezegd. Wat een eer om de Adjudant te worden van ‘mijn’ Adjudant! Ik heb er geen moment spijt van gehad: het is veel leuker dan ik had verwacht.

Wat een Adjudant doet? …….Het is te vergelijken met een ceremoniemeester. Ik zorg ervoor dat alles goed verloopt tijdens uittredens van Prins Ad XVI en zijn gevolg,  in de aanloop naar en tijdens Carnaval.  Daarnaast zit ik Raadsvergaderingen voor en coördineer ik de taken binnen de Raad. Die coördinatie van taken is dit jaar eerlijk gezegd een makkie; we hebben wederom Raadsleden die graag iets oppakken. Of het nu de restauratie van de Prinsenwagen betreft, het organiseren van een evenement of het bedenken van iets ludieks, er staan direct een aantal Raadsleden op om de handen uit de mouwen te steken. Dat is belangrijk, want achter de schermen is er veel werk te verzetten om Carnaval tot een mooi feest te maken.

Dit jaar ben ik overigens de trekker van een heel speciaal project: ons eigen Carnavalsnummer! Winfried van den Berg heeft de tekst voor ons geschreven en zang- en pianodocente Corinne van Wijk geeft ons zangles. Het moet tenslotte wel goed klinken… We hebben inmiddels de eerste repetities achter de rug, we oefenen nog even door, maar: dur zit schot in! Kom dus vooral naar ons luisteren tijdens Carnaval!

En natuurlijk hebben we ook dit jaar weer plaats voor een wissel-lid in de Raad. Ben je Bosuil(in), 18 jaar of ouder, en wil je ook een keer een dag mee als Raadslid? Geef dit dan door via secretariaat@bosuilendorp.nl