De Bosuilenspiegel: Ad van Gurp

Een nieuw Carnavalsseizoen, een nieuwe S.U.C serie. ‘De Bosuilenspiegel’ schetst wekelijks het portret van een of meerdere leden uit het gevolg van Prins Ad XVI. Maar eerst natuurlijk het portret van de Hoogheid zelf…

2015-12-06 MPHF raad 2016 prins Ad XVI
Mijn naam is Ad van Gurp. Bosuilen kennen mij beter als Prins Ad. Dit jaar mag ik het Bosuilendorp als Prins Ad XVI voor de tweede keer voorgaan tijdens Carnaval, ook al had ik vorig jaar aangegeven deze rol maar één jaar te willen vervullen. Het is me zo goed bevallen, dat het naar meer smaakte. Op een paar ingewijden na heb ik iedereen wel tot het laatste moment in spanning laten zitten. Een geintje hoort er natuurlijk wel bij met Carnaval!

Zoals velen van jullie al weten, ben ik een rasechte Bosuil….. Ik werd ruim vijftig jaar geleden letterlijk onder de Troeteleik van de A58 geboren. Nog steeds woon ik naar volle tevredenheid op ’t Gatbroek, met mijn vrouw Carla en onze jongste twee dochters. Onze oudste twee meiden zijn al uitgevlogen.

Als Prins Carnaval heb ik verbroedering natuurlijk hoog in het vaandel staan. Het feit dat ik als Prins der Bosuilen in de gemeente Alphen-Chaam woonachtig ben, zie ik zelf dan ook niet als een probleem. Het heeft elders echter wel wat stof doen opwaaien en schijnt zelfs tot op gemeenteraadsniveau te zijn besproken.

Dit jaar is Carnaval voor mij extra speciaal.  Sinds 2 juli 2016 zijn mijn vrouw Carla en ik de trotse grootouders van ons eerste kleinkind, Fiene. Het was een prachtige ervaring dat ik tijdens de Prinsenreceptie op 20 november jl. mijn eigen kleindochter gekleed in een Bosuils babybieltje kon vasthouden. Verder zal dit jaar onze dochter Milou, naast Amy, mijn page zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met haar Carnaval te kunnen vieren.

Voor ik Prins Carnaval werd, was ik zes jaar Adjudant. Eigenlijk beviel deze achtergrondrol me wel. Ik weet uit ervaring hoe veel werk het is. Ik neem dan ook mijn petje af voor Ron, die dit jaar gelukkig weer mijn Adjudant wil zijn.  Ik heb er ontzettend veel zin in om er met ons enthousiaste team, inclusief  onze  nieuwe Boswachter, Ricardo,  en de nieuwe Raadsleden Conny, Henk en Marije voor iedereen een geweldig feest van te maken.