Ulvenhout’s Got Talent in SCC De Pekhoeve

2016-11-12-ugt-2
In de prachtig ingerichte Pekhoeve hing zaterdagavond 12 november een verwachtingsvolle sfeer. Wie zouden er plaats hebben genomen in de Jeugdraad van Stichting Ulvenhouts Carnaval? En welke optredens zouden er vanavond op stapel staan?

 

JEUGDRAAD
2016-11-12-ugt-1De Raad van 11 en Prins Ad maakten dansend hun entree en de zaal raakte al aardig opgewarmd. Maar toen het gordijn van het toneel opzij schoof, werd duidelijk dat het antwoord nog even op zich zou laten wachten. Wim de Constant Rebecque had zichzelf overtroffen door van ieder jeugdraadslid een filmpje te maken, waarbij hun hoofd onzichtbaar was gemaakt. Het ene na het andere jeugdraadslid werd gepresenteerd aan de hand van het thema ‘Dur zit schot in!’

Uiteindelijk bleek de jeugdraad te bestaan uit….. Janne Vester, Daan Binnesen, Myrthe Goossen, Bloeme Burgers, Pepijn Heemskerk, Isa van Gils, Job Delahaye, Karlijn van Dongen, Eveline Akkermans, Sophie Wierx, Nick Verpaalen, Joost Rops (Hofheer), Bas van den Maagdenberg (Adjudant) en Olivier Valkenburg (Jeugdprins).

ULVENHOUT’S GOT TALENT
Begeleid door het knallen van confetti en opstijgende rookpluimen was het de beurt aan de jeugdraad om een dansje door de zaal te maken. 2016-11-12-ugt-3Aan Sylvian en Mandy de zware taak om Ulvenhout’s Got Talent te presenteren en de jury aan het publiek voor te stellen. De jury bleek te bestaan uit Margriet Rood, Jeugd Adjudant Bas, Jeugdprins Olivier en Prins Ad. De optredens die volgden waren hartverwarmend; Loekie en Wendy met hun zang, Sietske en Jet met hun dans, een dappere Kinga van Engelen die solo danste, Janneke en Jennifer met ook een dans-act, Sep en Joep met een breakdance en Ilse en Joy met ook een dansje. Tijdens het jury-beraad werd er een gastoptreden verzorgd door GAST9 die de zaal opzweepten om mee te doen met achtereenvolgens een Macarena, Kabouterdans en Pinguïnbal. Intussen had de jeugdraad zich ook op het podium gewaagd en een feestje was geboren. Hierna mocht Prins Olivier zich van zijn eerste officiële taken kwijten door medailles uit te delen om mensen te bedanken die op een bijzondere manier een bijdrage hadden geleverd aan het eerste carnavalsfeestje.

De broers Jan en Wim de Constant Rebecque kregen een medaille voor hun fotografie en het maken van de jeugdraadfilmpjes. De mannen van JG Sound kregen een medaille voor hun licht en geluid en Sep en Joep, a.k.a. ‘De Breakmasters’, kregen de talentenjachtprijs.

Hierna mochten zij nogmaals hun winnende act laten zien en konden alle deelnemers onder het genot van een drankje nog even nagenieten. Deze gezellige avond bruiste nog enige tijd na in de knusse Pekhoeve, dat zult u begrijpen!