Nieuwe Gouden Gulle Uil Bosuilendorp

img_3875

 

Koetshuis Anneville mag zich sinds donderdag 3 november 2016 de Gulle Gouden Uil van het Bosuilse Carnaval noemen. De felbegeerde sponsortitel werd per opbod verkocht tijdens de jaarlijkse sponsoravond van de Stichting Ulvenhouts Carnaval, kortweg S.U.C, die dit jaar in Boerderij De Pekhoeve in Ulvenhout plaatsvond. Gastsprekers Johan van der Velde, oud-wielrenner, en schrijver John van Ierland luisterden de avond met hun aanwezigheid op.  

SPONSORPROGRAMMA
Het initiatief voor de jaarlijkse sponsoravond is indertijd genomen om te zorgen voor structurele ondersteuning voor het Bosuilse Carnaval als cultureel erfgoed. De immer afnemende subsidies en het aanstaand Carnavalesk jubileum (55 jaar) in 2021 maken dat de rol van sponsoren voor het Bosuilse Carnaval steeds belangrijker wordt.

Het sponsorprogramma van de S.U.C kent drie verschillende soorten Gulle Uilen: Gouden, Zilveren en Bronzen. Allemaal leveren ze een bijzonder waardevolle ondersteuning, waardoor Carnaval, met de inzet van vele vrijwilligers, jaar na jaar gefaciliteerd en gevierd kan worden in het Bosuilendorp.

EXPOSURE
Dit jaar werden de bedrijvige Bosuilen op de zolder van Boerderij De Pekhoeve ontvangen met koffie en een lekkernij van Maré patisserie, chocolaterie en glacerie. Frank Husson, voorzitter van de S.U.C, heette de aanwezigen van harte welkom en gaf vervolgens de microfoon over aan Joep van den Maagdenberg, voorzitter van de Sponsorcommissie.

Joep blikte kort terug op de brainstormsessies van vorig jaar, waarbij sponsoren hun ideeën konden uiten met betrekking tot het Ulvenhoutse Carnaval, de Sauwelavonden en de sponsoravond en lichtte toe hoe de S.U.C  de exposure van haar sponsoren denkt te kunnen vergroten.  Namens het bestuur benadrukte Joep nogmaals het belang van de (financiële) steun van sponsoren  voor de continuïteit van het Bosuilse Carnaval.

SPEER VAN RIJSBERGEN
Rond half 9 namen Johan van der Velde en John van Ierland plaats op het podium. img_3859De voormalig beroepswielrenner en zijn biograaf gaven een toelichting op het boek ‘De Speer van Rijsbergen’, een roman gebaseerd op het leven van de oud-wielerkampioen, met alle ups en downs waar een topsporter mee geconfronteerd kan worden. Op eerlijke, indringende en vaak ook humoristische wijze lichtte het duo, met behulp van een aantal goed gekozen anekdotes, de pieken en dalen uit het leven van Johan van der Velde.

Van 1978 – 1990 kende hij als profwielrenner bij verschillende ploegen in binnen- en buitenland vele successen. Debuterend bij de TI-Raleigh ploeg van Peter Post behaalde hij overwinningen in de Ronde van Romandië, de Ronde van Nederland en de Ronde van Engeland. Onvergetelijk was ook zijn optreden in de Tour van 1980, mede door de ondersteuning die hij gaf aan Joop Zoetemelk. Of bij de tocht over de Gavia, in 1988, waar hij in een besneeuwd landschap als eerste de top van de bergpas in hemdsmouwen bereikte om vervolgens als laatste, bevangen door de kou, aan de finish te komen. Tevens mocht hij drie maal de paarse trui in de Giro dragen.

Aan zijn wielercarrière hield hij helaas een amfetamineverslaving over. Hij belandde in de kleine criminaliteit en uiteindelijk in de gevangenis. Daar kickte hij af van zijn verslaving en kreeg vervolgens zijn leven weer op de rit. Een inspirerend en ontroerend verhaal. Na afloop konden de aanwezigen een exemplaar van het boek door Johan van der Velde laten signeren, waarna beneden  in de verblijfsruimte een gezellig samenzijn plaatsvond onder het genot van een hapje en een drankje.

VEILING GULLE GOUDEN UIL
img_3870Om 11 over half 11 gaf S.U.C voorzitter Frank Husson het startschot voor de veiling van de Gouden Gulle Uil. Het startbedrag van de veiling werd op € 500,- gezet. Na een stapsgewijze verhoging met steeds  € 50,- werd de sponsortitel uiteindelijk door Koetshuis Anneville .

De S.U.C kijkt zeer tevreden terug op deze avond en wil graag alle sponsoren die Carnaval in het Bosuilendorp in woord en daad een warm hart toedragen, van harte bedanken. Dankzij hen zit dur namelijk nog steeds schot in het Bosuilse Carnaval!