Aan al het goede komt een eind…

En weer liet de Heilige Clara zich op een ceremonieel belangrijk moment van haar beste kant zien. Dit keer tijdens het buitenprogramma van de afsluiting van het Bosuilse Carnaval afgelopen dinsdag 9 februari. Tot half zes regende het zo goed als non-stop, waarna het als bij toverslag droog werd. De plechtigheid waarbij Jeugdprinses Lynn Uilien de cape afdeed en de daarop volgende Uilenverbranding konden dan ook gewoon doorgang vinden. Een waardige afsluiting van een Carnaval met een gouden randje.

UILIEN
2016-02-09 Uiltje cape uitdoenOm half 8 vertrok een groot gezelschap vanaf de Flamingobar met lichtgevende stokken richting het Bosuilenplein, voorafgegaan door de trommelaars van De Boskuikens. Samen met hun jeugdige medemuzikanten en ondersteund door leden van Blaaskapel De Bosuilen speelden zij op het plein aangekomen een toepasselijk nummer. Hierna sloot Jeugdprinses het Bosuilse Carnaval 2016 officieel af met het verwijderen van de cape van het beeldje van mascotte Uilien. Een moment dat gemengde gevoelens opleverde bij Prins Ad XVI. Een droevig moment, omdat hiermee Carnaval officieel afgesloten werd. Maar ook een mooi moment, omdat de Bosuilen kunnen terugkijken op vijf geweldige Carnavalsdagen. 

 

BRANDUILEN
Van het Bosuilenplein zette de stoet zich in beweging richting het grasveld bij de Pekhoeve, 2016-02-09 Uilenverbrandingwaar de branduilen van de Ulvenhoutse basisscholen al klaar stonden. Alweer lieten de Boskuikens zich van hun beste kant horen, waarna Prins Ad XVI, zijn page Amy, Jeugdprinses Lynn en haar adjudant Olivier met fakkels de branduilen aanstaken. Die van De Rosmolen was het er duidelijk niet mee eens dat er een eind aan Carnaval was gekomen, maar de aanhouder wint en uiteindelijk ging ook deze branduil in vlammen en veel rook op.

AFSCHEID JEUGDRAAD
Teruggekomen in de Flamingobar werd afscheid genomen van de leden van de Jeugdraad…… Voor vijf van hen was dit het laatste jaar. Begeleidsters Helma en Jennie declameerden, bijgestaan door het voltallige publiek, het inmiddels alom bekende ‘Zeg maar dag met je handje’ voor Victor, Maaike, Thijs en Lynn. De helaas zieke Stijn, die dit jaar ook aftreedt, werd daarbij zeer gemist. Jeugdprinses Lynn sprak voor het laatst en public. Zij deed een oproep voor nieuwe Jeugdraadsleden, en gaf daarbij aan hoe leuk zij het zelf de laatste vier jaar heeft gehad. Ze zal ook na haar afscheid zeker Carnaval in het Bosuilendorp blijven vieren.

AFTREDEN PRINS AD XVI … OF TOCH NIET?
Prins Ad XVI heeft tijdens Carnaval meerdere malen, tot op Baronie TV aan toe, aangegeven voor één jaar zijn functie te willen vervullen en beantwoordde verder vragen hierover consequent met een geheimzinnig glimlach. Iedereen was dinsdagavond om 23.11 uur dan ook vol spanning. Wat zou hij doen?

2016-02-09 afscheid raadAftreden zou vreselijk jammer zijn, want Prins Ad XVI en zijn Gevolg hadden dit jaar letterlijk een gouden gloed over zich. Wat een fantastisch team!  Gelukkig hield Prins Ad XVI zijn steek op, evenals zijn Adjudant Ron en zijn Page Amy. ’s Morgens was een korte blik van verstandhouding naar elkaar, tijdens een ‘vergadering’ in de auto van Ad op weg naar het ziekenbezoek, voor alle drie voldoende geweest om te besluiten aan te blijven.

C.U.S
Dit jaar heeft het Bosuilse Carnaval helaas wel afscheid moeten nemen van Raadsleden Pascal , Koen, Mariëtte en Boswachter Henk. Gelukkig treden zij allen toe tot de C.U.S, zodat zij wel betrokken blijven bij het Bosuilse Carnaval. De C.U.S is opgericht door oud-leden van de S.U.C en zal ondersteuning verlenen aan de S.U.C. Tussen alle C.U.S leden zagen we ook Margriet, die na haar bestuursfunctie op deze wijze ook betrokken blijft.

MOTTO 2017
En dan is iedereen natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat het motto voor 2017 wordt. Wij ook! Net als vorig jaar wordt dit namelijk op de Halfvastenborrel op vrijdag 4 maart 2016 bekend gemaakt. Over de locatie wordt nog druk onderhandeld, maar reserveer deze datum alvast in je agenda.

Weet jij een leuk motto voor Carnaval 2017? Motto’s kunnen tot 1 maart 2016 ingediend worden via secretariaat@bosuilendorp.nl. Misschien mag jij jezelf straks wel het Mottovrouwke of Mottomenneke 2017 noemen. Die kans wil je toch niet missen?!

BEDANKT!
Het was een geweldig Carnaval met overal positieve geluiden over de geweldige, gezellige sfeer. De S.U.C wil langs deze weg alle Ulfje-deelnemers, zoals daar zijn de eetgelegenheden Comida y Bebida en ’t Nippeltje, bedanken voor hun bijdrage, steun en flexibiliteit. Daarnaast een woord van dank aan onze horecapartners in de Pekhoeve, de Flamingo Bar, Café Marie en d’n Ot. Samen hebben we geprobeerd in de verschillende gelegenheden een fantastisch Carnaval aan te bieden.

Maar onze grootste dank gaat uit naar alle feestvierders. Jullie hebben het feest gemaakt. Dank daarvoor!