Bosuilen Van de Prins gin Kwaod

2016-02-08 Baronie TV 32Ruim 15 Boskuikens waren zich maandag van de Prins gin Kwaod tijdens een optreden in het kader van een bezoek van de S.U.C aan de studio van Baronie TV. Zij speelden, ondersteund door Blaaskapel De Bosuilen, de sterren van de hemel. Om maar met het thema van de middag te spreken: de toekomst van de Bosuilse carnavalskapellen zit op rozen!

De opnameruimte van Baronie TV stroomde rond half 12 vol met Bosuilen. Zoals gebruikelijk werden de prinselijke gezelschappen vergezeld van een grote schare trouwe onderdanen, die veelal op eigen gelegenheid waren gekomen omdat ze met zijn allen bij lange na niet in de bus pasten. Oud-burgemeester, en voor deze gelegenheid tevens mede-presentator, Peter van der Velden merkte op: “Tjonge, jonge, het Bosuilendorp is zo gegroeid de letste jaren; dat geloof je gewoon niet!” Het grote aantal jonge muzikanten ontlokte hem verder de opmerking: “Volgens mij speult iedereen in het Bosuilendorp een instrument. En die niet meespeulen, die zijn actief bij de Bosuilen.”

2016-02-08 Baronie TV 42
Er was aanvankelijk enige verwarring over de tafelschikking. Waren er dit jaar nu minder zitplaatsen beschikbaar dan voorgaande keren? S.U.C voorzitter Frank en secretaris John hadden al plaats genomen, toen bleek dat er geen stoelen meer over waren voor Prins Ad XVI en Jeugdprinses Lynn……. Natuurlijk werd er graag plaats gemaakt voor de hoogheden, aan wie de stoelen vanzelfsprekend toebehoren.

BOSUILEN GAON VEUR GOUD
Presentatrice Ina had een cadeautje voor de Bosuilen waar duidelijk goed over was nagedacht. 2016-02-08 Baronie TV 36Het Carnavalsmotto van Bosuilendorp is dit jaar als bekend “We gaon veur goud”. De ludiek verpakte tegoedbon voor de slijterij werd toegelicht met de woorden: “Da’s een hele prestatie en ik dacht, dat jullie vast wel wat extra’s kunnen gebruiken als jullie veur goud gaon.” Peter van der Velden sprak het vermoeden uit dat er misschien ook wel wat doping aan te pas zou komen, “maar jullie worden toch nooit gediskwalificeerd, dus dat zit wel goed.”

WE ZITTEN OP DOZEN
En over motto’s gesproken… Prins Ad XVI had – eigenwijs als hij naar eigen zeggen is – zijn bril niet opgezet bij het lezen van de uitnodiging voor het studiobezoek. In plaats van “We zitten op rozen”, had hij “We zitten op dozen” gelezen.   Dat verklaarde dus het grote aantal dozen dat het gezelschap had meegenomen. Op het laatst nog snel verpakt met cadeaupapier met rozenprint, maar dat kon de vergissing niet meer verhullen. Peter van der Velden was wel wat teleurgesteld toen hij erachter kwam dat het lege dozen betrof. Hij dacht dat het gezelschap nog even snel ‘vuer ’n prikkie’ cadeaus bij Marskramer, Blokker en V&D had gehaald. Natuurlijk was Prins Ad niet helemaal met lege handen gekomen. Het Smaakt-elijke pakket dat hij als cadeau mee had genomen, bracht Peter van der Velden nog wel even in verwarring. “Is dat niet het kerstpakket dat kwijtgeraakt was? “

OMVERGEBLAZEN
De Boskuikens zetten tijdens de uitzending twee spectaculaire optredens neer waarbij de hele studio uit zijn dak ging. Het bezoek aan Baronie TV werd afgesloten met een optreden van De Bosuilen, met Peter van Velzen als speciale gast. Het was al met al weer een gedenkwaardig bezoek aan Baronie TV, waarmee het Bosuilendorp weer eens goed op de kaart is gezet.