Grote Carnavalsoptocht Bosuilendorp

2016-02-07 Boereknuppels 1e prijs wagens 2Dit jaar zijn de Bosuilen en Bosuilinnen een gouden ervaring rijk, dit alles naar aanleiding van de wederom kleurrijke en mooie optocht in het mooie Bosuilendorp. Of het nu de deelnemers waren of de bezoekers, ze werden overladen met Goud.

Allereest konden de weergoden worden bedankt, het was gezien de eerdere voorspellingen, al met al weer goed weer voor de optocht. Zo zie je maar weer wat de worst aan Clara opofferen, oplevert. En ja dan hadden we natuurlijk de optocht,….. 2016-02-07 Das Praot 1e prijs kleine groepen 1die dit jaar op een geoliede machine leek. Het liep allemaal lekker door, waarbij de sfeer prima was. En dan natuurlijk aandacht voor de deelnemers. Zij lieten wederom zien te barsten van het talent. Velen hadden het thema “we goan veur Goud” opgepakt bij hun uitvoering of creatie.

Zo waren er uitvoeringen en creaties met een zoektocht naar Goudvissen terwijl een andere zoektocht aangaf dat de Gouden jaren voorbij waren. CV Steenkool was tijdens de optocht druk in de weer met de zoektocht naar een mooi onderkomen voor de Gouden Koets. CV de Gehaktballen liet zien over veel wielertalent te beschikken in de race voor Goud in de Ronde van Ulvenhout. De speurtocht naar ’t vocht van Goud was er één ingezet door CV Anoniem. Ook bleek dat tijdens de optocht sommigen de actualiteit als vertrekpunt hadden gekozen. CV Alleen liet zien dat hij goed als mantelzorger kan optreden. En CV Duo gunde toeschouwers een blik achter de schermen van een gouden AZC in Ulvenhout.

Terug naar de zoektocht naar het Goud. Deze werd afgesloten met de eerste prijs voor CV de Boereknuppels die met haar wagen “Ok wij goan vur Goud” de eerste prijs behaalde bij de grote wagens. De tweede eerste prijs in haar historie.

2016-02-07 Gehaktballen 1e prijs grote groepen 2Een groot proficiat, maar dat proficiat komt toe aan alle deelnemers van de Carnavalsoptocht in het Bosuilendorp. Een groot woord van dank ook voor iedereen van de organisatie om deze Gouden optocht in goede banen te leiden. Prins Ad XVI kwam hier bij de prijsuitreiking op terug en ook gaf hij aan trots te zijn op het Bosuilendorp, of je nu deelnemer of bezoeker was aan de optocht, hij gaf aan: we gingen vur Goud, maar we hebben nu Goud. De prijsuitreiking in de wederom tot de nok toe gevulde Pekhoeve, werd afgesloten met een prima feest, dit ook met de klanken van Carnavalskapel de Bosuilen. Iedereen is nu een gouden ervaring rijker, en kan de herinnering aan de optocht in het Bosuilendorp bewaren als een Gouden exemplaar. Tot volgend jaar!