Open dag: Bouwen aan de toekomst van de Bosuilse Carnavalsoptocht

2015-02-15 optocht tbv WNG jong gedaan

Jong geleerd …..

2015-02-15 optocht tbv WNG oud gedaan

…. oud gedaan!

Er komt heel wat bij kijken voor een wagen uiteindelijk mee kan doen in de Carnavalsoptocht. Altijd al mee willen doen met het bouwen van een Grote Carnavalswagen of gewoon nieuwsgierig? Op 23 januari houden de Bosuilse Carnavalsbouwers in de oude brandweerkazerne aan de Slotlaan 104 in Ulvenhout open dag met een speciaal ochtendprogramma voor de kinderen waar ze echt mogen meehelpen. In de middag is iedereen welkom….

BOUWPLAN
Het bouwen van een carnavalswagen is bijna altijd teamwork. Er moet namelijk heel wat gebeuren. Eerst moet het ontwerp getekend worden, waarna het frame van de wagen in elkaar moet worden gelast. Voor fijnere vormen wordt gegaasd; een kunst apart! Vervolgens wordt de wagen beplakt met papier van telefoonboeken, waarover nog een laag wit papier wordt geplakt. Ter afwerking wordt de wagen dan gespoten met verf.  En dan hebben we het nog niet over het laten bewegen van onderdelen en het in elkaar zetten van de grotere wagens, waar de kraan soms aan te pas moet komen. Veiligheid is bij dit alles natuurlijk essentieel.

DOE-HET-ZELF OCHTEND JEUGD
Tussen 10.00 en 12.00 uur is er 23 januari een speciaal kinderprogramma waar je kan zien hoe de carnavalspoppen gemaakt worden van kippengaas, hoe er gelast wordt en hoe er tot in detail geplakt en geverfd wordt! Je krijgt de mogelijkheid om mee te helpen met het vormen van kippengaas en om te helpen met plakken. Zo kun je zelf ervaren hoe dit allemaal tot stand komt. Dit gebeurt natuurlijk onder de professionele begeleiding van de ervaren bouwers. De S.U.C (Stichting Ulvenhouts Carnaval) zorgt voor limonade en wat lekkers.

OPEN MIDDAG
In de middag is het open dag voor alle nieuwsgierige Ulvenhouters in de Carnavalbouwloods!! Dit geeft je de kans om alle resultaten te komen bewonderen, uitleg te krijgen en van advies te dienen. Ook voor deze groep geïnteresseerden wordt gezorgd voor een heerlijk natje en droogje.

Deze open dag is voor iedereen een unieke gelegenheid om kennis te maken met het bouwen voor de Carnavalsoptocht en in de huid van de bouwer te kruipen. Mis deze kans dus niet! Tot ziens op 23 januari.