Interview met nieuwe Prins(es) Carnaval 2016

Witte rook in Bosuilendorp: ‘Ontmoeting’ met de nieuwe Prins(es) 

Het was vrij lastig om deze persoon te pakken te krijgen. Onze gast is over het algemeen namelijk bijzonder druk met werk in binnen- en buitenland. Ik was dan ook erg blij dat er even tijd was voor dit interview. Helaas moest dit telefonisch gebeuren, mede gezien het feit dat deze Hoogheid veel buiten Ulvenhout verblijft.

IK HEB GEHOORD DAT U DE NIEUWE PRINS(ES) VAN HET BOSUILENDORP BENT2015-11-04 nieuwe prins in badman-pak
Ja. Dat is waar. Niet helemaal nieuw. Ik heb reeds ervaring als Prins(es), maar dan op een wit paard, zoals mijn partner vaak zegt, hahaha. Ik ben afgelopen week benaderd door het bestuur van Stichting Ulvenhouts Carnaval om deze functie te gaan doen. Na enkele vervolggesprekken en overleg met mijn partner heb ik besloten om er voor te gaan. Je moet een keer de keus maken om volledig te integreren binnen een gemeenschap. In Krabbeziel (mijn geboorteplaats) heb ik al een paar jaar mogen oefenen om een dergelijk feest op de kaart te zetten.

WAT IS HET NU EIGENLIJK: PRINS OF PRINSES?
Dan moet je toch echt zelf komen kijken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn partner is tevreden en in de 21ste eeuw kan bijna alles. Tenslotte staan we ’s ochtends allemaal naakt voor de spiegel, toch?

DIT JAAR IS EEN BIJZONDER JAAR. WAT BETEKENT DAT VOOR U?
Dit jaar valt wel mee, maar in 2016 bestaat Stichting Ulvenhouts Carnaval 50 jaar. Het is geen Carnavalesk jubileum, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan gedaan wordt. Bovendien staat in 2016 de zestiende Hoogheid op het podium. Dat ik in dit speciale jaar Carnaval mag voorgaan, vind ik bijzonder en ik ben dan ook zeer vereerd. We gaan er iets moois van maken; iets met goud, geloof ik. De details krijg ik komende week nog door van het bestuur, denk ik.

BENT U EEN BEKENDE IN ULVENHOUT?
Voor velen ben ik een volstrekte vreemde, maar er zijn er ook die mij wel kennen. Ik ben bijzonder nieuwsgierig hoe Bosuilendorp zal reageren. Gelukkig denkt het bestuur ook mee met de moderne tijd. Een Prins(es) die in Ulvenhout geboren en getogen is, is steeds minder makkelijk te vinden. Daarom doet het bestuur gelukkig steeds meer een beroep op de import. Dat was al begonnen met Bema, of zoiets. Afgelopen weekend heb ik mijn mijter gekocht en ik ben nu alleen nog op zoek naar een paar veren.

MIJTER?
Ja, zo ’n ding waar veren in gaan. Ik geloof dat dat hier een steek heet, maar ik snap daar nog geen steek van. Komt nog wel. De staf zal ook wel goedkomen denk ik.

AFGELOPEN JAREN IS GEBLEKEN DAT DE RAAD EEN HECHT TEAM IS. PAST U DAARBINNEN?
Sommige van de Raadsleden ken ik wel een beetje. Ik zie de Raad met al zijn bezigheden zo al een paar jaar van een afstandje aan en ik ben ervan overtuigd dat dit helemaal goed gaat komen. De Adjudant, Ad heet hij geloof ik, is een prima hoeder van de Raad. Ik zal mijn uiterste best doen samen met de Raad een team te vormen en zo een prachtig Carnaval te vieren met alle Bosuilen. Natuurlijk zal ik mijn eigen inbreng duidelijk naar voren brengen en de Raad zal zich hier maar in moeten kunnen vinden. Zij mogen best iets inbrengen, maar ik zal als Prins(es) altijd het laatste en beslissende woord hebben. Dat noemen wij binnen de S.U.C democratie.

WANNEER IS DE ONTHULLING?
Het Elfde van de Elfde Bal Masqué wordt dit jaar in de Pekhoeve gehouden en wel op zaterdag 14 november a.s. Volgende week dus. Ik hoop dat het er erg druk zal zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

WAT ZIET U ALS HOOGTEPUNTEN?
Het kopen van mijn woning afgelopen jaar in Ulvenhout. Het was voor mij en mijn gezin een uitdaging om het sfeervolle oosten te verruilen voor het Ulvenhoutse. Maar als we gaan kijken binnen het Bosuilendorp, is de bekendmaking van de Prins(es) voor mij toch wel een heel spannend en tevens hoogtepunt. Het zaterdagavondbal in de Pekhoeve, de optocht en zeker niet te vergeten het Carnaval met de jonge Bosuiltjes, zijn voor mij ook hoogtepunten. Dit alles maakt het voor mij als zestiende Prins(es) in het jaar 2016, en ook nog een gouden jubileumjaar, heel speciaal. Misschien kom ik over een paar jaar wel in aanmerking voor een platte pijp of zoiets (platte buis, red.). Dat zou wel een kroon, mijter of steek op mijn werk zijn.