Babyboerenkiel voor nieuwe Bosuiltjes

2015-10-19 Bosuils boerenkieltjeHet Bosuilse Carnaval viert dit jaar zijn gouden jubileum. Voor 50ste keer worden de Elfde van de Elfde de nieuwe Prins Carnaval en zijn gevolg aan de inwoner van Ulvenhout gepresenteerd. Naast de ‘grote Raad’, worden ook de Jeugdprins(es) en Jeugdraad voorgesteld. De S.U.C is zich er namelijk maar al te goed van bewust dat de jeugd de toekomst heeft. De komst van nieuwe Bosuiltjes wil de S.U.C daarom ook dit jaar niet ongemerkt voorbij laten gaan. Alle Ulvenhoutse baby’s die tijdens of ná Carnaval 2015 zijn geboren, komen in aanmerking voor een echt Bosuils boerenkieltje…….  

De toekomst van het Bosuilse Carnaval staat of valt met de mate waarin jonge inwoners van Ulvenhout zich aangetrokken voelen tot dit volksfeest.  De S.U.C ruimt in haar Carnavalsprogramma dan ook veel  plek in voor aantrekkelijke activiteiten voor de jeugd.

SCHOLENPROJECT
Zo is er elk jaar een scholenproject, dat basisscholieren met verschillende aspecten van Carnaval in aanraking brengt. Op het programma staat onder andere een bouwbezoek aan het Uilennest, waar leerlingen van de groepen 5 en 6 uitleg krijgen van ervaren wagenbouwers. De groepen 7 en 8 worden in een aantal lessen ingewijd in de edele kunst van het Sauwelen. Hun acts mogen ze in de Pekhoeve aan hun (groot)ouders presenteren, op het podium en in de ton waarin later ook de volwassen Sauwelaars optreden. De winnende Jeugdsauwel is de openingsact tijdens het Sauwelen voor volwassen. Verder maken beide Ulvenhoutse basisscholen elk jaar een Branduil. Deze worden op Carnavalsvrijdag onthuld en gaan aan het eind van Carnaval als symbolische afsluiting in vlammen op. 

JEUGDPROGAMMA
De S.U.C zet elk jaar een aantrekkelijk programma voor de Bosuilse jeugd op, zodat ook de jong(st)e Ulvenhouters actief kunnen deelnemen. Vanaf de opening op vrijdag tot en met verbranding van de Branduilen op dinsdagavond: voor alle leeftijden is er alle dagen iets leuks te doen.  Met als hoogtepunt naast verschillende feesten in de lokale horecagelegenheden natuurlijk de Kinderoptocht op zondag.

BOSUILSE BOERENKIEL
Om te laten zien hoe blij de S.U.C is met elk nieuw Bosuiltje dat geboren wordt, is een heus Bosuils boerenkieltje voor baby’s ontworpen.  Alle Ulvenhoutse baby’s die tijdens of ná Carnaval 2015 zijn geboren, kunnen zo’n boerenkieltje krijgen. Heeft u tussen 11-11-2014 en 11-11-2015 een Bosuiltje mogen verwelkomen in uw gezin? Stuur dan uw baby-kaartje digitaal naar de S.U.C via secretariaat@bosuilendorp.nl. De kieltjes worden uitgereikt op de Prinsenreceptie (waarschijnlijk op 22 november) en bij het brengen van de worst naar Clara. Wie in aanmerking komt voor een boerenkieltje, ontvangt te zijner tijd een uitnodiging voor de overhandiging hiervan.