Bijzonder geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd

2015-02-21 WNG Geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd2Met de traditionele uilenverbranding op het grasveldje bij de Pekhoeve werd dinsdagavond 17 februari het einde van het Bosuilse Carnaval ingeluid. Mascotte Uilien trok zich weer voor een jaar terug in haar boom en De Boskuikens speelden hun laatste deuntjes voor dit jaar. Aansluitend werd in de Flamingo Bar de Jeugdraad ontbonden. 2015-02-21 WNG Geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd3Raadsleden Eva, Corné en Jeugdprins Jasper moesten tot hun verdriet afscheid nemen. Maar niet zonder een door Corné eigenhandig vervaardigde scepter voor de toekomstige Bosuilse Jeugdprins(ess)en achter te laten.

Vrijdag de 13e ging Carnaval officieel van start op de Bosuilse basisscholen. En hoe!!! Ook daarna was er gedurende Carnaval elke dag wel een activiteit speciaal gericht op de jongere Bosuilen.  

2015-02-21 WNG Geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd4VRIJDAG 13 FEB: JEUGDDISCO
Wat een succes! Een kleine 100 kids en tieners maakten er wederom een mooi feestje van. Er werd volop gedanst en gehost op de muziek van JG Sound, die voor een prima disco-entourage zorgde in de Pekhoeve. De sfeer was goed, de tijd vloog om en dat is altijd een goed teken. Met dank aan de organisatie, die er voor heeft gezorgd dat alles weer vlekkeloos is verlopen.

ZATERDAG 14 FEB: V.L.U.G.-BAL
Voor velen ieder jaar weer een kans om even warm te draaien voor Carnaval. Het V.L.U.G.-bal was daar ook dit jaar weer een prima podium voor. In de aanwezigheid van Jeugdprins Jasper en zijn Raad, Prins Kees Kènze XV en zijn Gevolg en met muzikale omlijsting van de Bosuilen en de Boskuikens.

ZONDAG 15 FEB: KINDEROPTOCHT
Met maar liefst 11 acts die meededen aan de kinderoptocht dit jaar, was de Bosuilse jeugd weer goed vertegenwoordigd tijdens de optocht . De creativiteit straalde van de inzendingen af.

MAANDAG 16 FEB: LIMONADEBAL
Het Limonadebal op maandagmiddag in de Pekhoeve was ook dit jaar weer een geweldig feest voor met name de allerjongste Carnavalsvierders. Wederom prima georganiseerd door CV de Dobbers, in samenwerking met de S.UC. Een paar uurtjes lekker dansen, tekenen, schminken, etc. De winnaar van de tekenwedstrijd was Bobby. De grootste joker was Jelte.

2015-02-21 WNG Geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd5DINSDAG 17 FEB: KINDERMIDDAG
2015-02-21 WNG Geslaagd Bosuils Carnaval voor de jeugd1Dit jaar werd de Kindermiddag voor het eerst georganiseerd door CV de Gehaktballen, in samenwerking met de Flamingo Bar. Met een toepasselijke nieuwe naam: het “Gehaktballekesbal”. De polonaise werd gelopen, er waren snoepzakken voor de kids, er was een spellekeswedstrijd. Al met al was ook dit dus weer een gezellige middag voor de jeugd.

De S.U.C wil graag iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt om er weer een fantastisch Jeugdcarnaval van te maken, inclusief de jonge Carnavalsvierders zelf natuurlijk. Omdat het motto voor 2016 pas met het Halfvastenbal op 14 maart bekend wordt gemaakt, kunnen we nog mooi even zeggen: ‘Un grote ben-de!’. En graag tot volgend jaar natuurlijk!