Carnavalsweekeinde in Bosuilendorp

PRINSENBRUNCH, EEN TRADITIE

Voor de Prinsenbrunch had Prins Kees Kènze XV inzake Vriend van de Bosuil een kleine 150 bezoekers uitgenodigd op zaterdag 14 februari. Het was dus weer volle bak in de feestelijk ingerichte locatie van Handboogvereniging Alliance d’Amitié. De Prinsenbrunch, niet weg te denken uit het Carnavalsprogramma in het Bosuilendorp. Een paar uurtjes even informeel bijpraten en lekker genieten van een prima brunch. In deze uurtjes gaf de Prins, terugblikkend op drie jaar Prinsenschap, zich in zijn laatste jaar als Prins sterk te hebben gemaakt voor de opname van een muzieknummer wat ook is gelukt. Een paar uurtjes waarin de Prins wederom een aantal mensen bedankte voor hun inzet voor Carnaval, waaronder de mensen van de organisatie. Ook voor de Prinsenbrunch geldt: op naar volgend jaar.

2015-02-14 Valentijn 1 

 

 

30plus bal, Love en Carnaval waren in the air …..

 

 

 

Dit jaar werd het 30plus bal als special Valentine Edition gehouden met als locatie de Pekhoeve, die daarvoor met Valentijnsaccenten was versierd.2015-02-14 Valentijn 3 Voor de eerste honderd bezoekers was gezorgd voor een speciaal Valentijnscadeautje. En voor deze speciale Valentine Edition konden de Carnavalsvierders in de All You Need is … caravan een liefdesboodschap op laten nemen, hetgeen allemaal werd gecoördineerd door CV Leedies Oonlie, waarvoor dank. 2015-02-14 Valentijn 2

 

 

 

 

Een avond waar ook dit jaar het dak eraf ging en vele Carnavalsvierders genoten hebben van een prima Carnaval is in the air en de muziek van de DJ’s Wim en Pim, van Rudi Rozenberg en van de kapel Ulvolume. Het was volle bak in de Pekhoeve, wat wederom liet zien dat het met Carnaval goed toeven is in het Bosuilendorp. Voor volgend jaar geldt wederom: mis het 30 plus bal niet!

Fantastische optocht in het Bosuilendorp

Veel kleur, veel beweging, veel Carnavalsleut, veel interactie met de talrijk opgekomen bezoekers, dit allemaal tijdens de optocht in het Bosuilendorp afgelopen zondag. En wat te denken van het weer…Volop zon, wat de sfeer nog uitbundiger maakte en de kleuren prima tot hun recht liet komen. De grote optocht met een goed gezelschap aan deelnemers: individuen en paren, kleine groepen, grote groepen en de wagens, waaronder de wagen van nieuwkomer CV Witte gij ‘t, die met hun wagen grootst uitpakte. Een optocht met steevast aan het begin de kinderoptocht, waarover u elders in het weekblad kunt lezen. Een optocht die even dreigde het tijdschema niet te halen en daardoor in een kleine ben-de beetje dreigde te ontaarden, maar gelukkig was iedereen binnen de gestelde tijd binnen, dus eind goed al goed. Een optocht die dit jaar voor het eerst werd gadegeslagen door de Prins en Raad uit Bonenpikkersland en door de Prins en zijn adjudant uit Dessel. Het motto “Un grote ben-de” kwam op verschillende manieren tot uiting in de optocht.  We zagen diverse “motorbendes” en “boevenbendes”. Weer een andere “bende” stak er de draak mee. De Duvels (de winnaar bij de wagens) zetten hun beste beentje voor met ‘Un Groot(e) Beest(e) Bende’. Anderen gingen met hun creatie “de bende” maar eens opruimen. Creativiteit alom dus in de optocht van het Bosuilendorp. De uitslagen vindt u elders in dit weekblad. Dank aan de organisatie, deelnemers, toeschouwers en de vele vrijwilligers. En natuurlijk graag tot volgend jaar!