Bosuils Carnavalsprogramma 2015

2015-02-05 WNG Bosuils Carnavalsprogramma 2015 PrinsenwagenDe Bosuilen zijn er klaar voor! Sinds 6 februari hangt de Bosuilenvlag weer uit en wordt de Bosuilensjaal volop gedragen. Een prima manier om het dorp en zijn inwoners met Carnaval feestelijk aan te kleden. Want: feest gaat het zeker weer worden dit jaar. Het programma biedt voor iedereen, jong én oud, wat wils! En aan het weer zou het niet moeten liggen. 8 februari is traditiegetrouw de Worst weer naar Clara gebracht. En … 

  de Bosuilen zijn de beroerdste niet: er is ook aan de Baviaonen gedacht!

VRIJDAG 13 FEB: OPENINGSSPEL EN MAK ZATTENBAL
Dit jaar worden de openingsspelen voor het laatst door Leedies Oonlie georganiseerd. Niet te missen dus! Om 20.00 uur wordt iedereen verwacht in de Flamingobar. De openingshappening eindigt bij Cafetaria Bert Paulussen, waar Prins Keeskènze XV en zijn Gevolg om 11 over 11 ontvangen zullen worden. Ondertussen start om 21.00 uur het Makzattenbal bij Café Christianen. En is er natuurlijk volop feest en muziek bij alle Bosuilse kroegen!

ZATERDAG 14 FEB: INTERREGNUM DER VORSTEN
De S.U.C heeft zich dit jaar opgeworpen als gastheer voor het Interregnum der Vorsten nu het traditionele Gelag der Vorsten niet doorgaat. Alle Bredase Vorsten en hun Gevolg zullen aanwezig zijn. Bij goed weer worden zij ontvangen op het voorplein van de Pekhoeve, bij slecht weer binnenin de Pekhoeve.

Een besloten gezelschap ondertekent om 09.15 uur de Akte van Ulvenhout in de Goeikamer van Boerderij De Pekhoeve. De kapellen kunnen op het buitenterrein hun muziek ten gehore brengen. Hier zal tevens een sportief evenement plaatsvinden. Het hoofdprogramma speelt zich af vanaf 10.00 uur in de grote zaal van de Pekhoeve, waar ieder gezelschap 15 minuten de gelegenheid heeft hun muzikale en/of carnavaleske inbreng te tonen aan de overige aanwezigen. Om 12 uur nemen de gezelschappen afscheid van elkaar en vervolgt ieder zijn eigen programma.

ZATERDAG 14 FEB: CARNAVALSMIS
Van 19.00 – 20.00 uur vindt in de St. Laurentiuskerk in Ulvenhout de jaarlijkse Carnavalsmis plaats. Zoals onze Prins al aankondigde, staat deze in het teken van Liefde.

ZATERDAG 14 FEB: 30PLUS BAL “VALENTINE EDITION”
Om 20.30 uur start in de Pekhoeve het 30plus bal, met muziek door DJs Wim & Pim én een verrassingsartiest. Speciaal in het kader van de Valentine edition hebben we de ‘All you need is …’ caravan geregeld. Deze is om 21.00 uur aanwezig voor alle oproepen, boodschappen, etc. Voor de eerste 100 aanwezigen is er een Valentijnscadeautje. Kom dus op tijd!

Bij d’n Bert start om 20.00 uur de Grootste Boereknuppelshow.

ZONDAG 15 FEB: GROTE OPTOCHT Om 14.00 uur vertrekt de optocht aan de Molenstraat, ter hoogte van bergmolen De Korenbloem. Vanaf 15.00 uur neemt Prins Keeskènze XV voor het laatst het defilé af op het Dorpsplein, de beste plek tijdens optocht. Onze keukenprinsessen schenken hier gratis soep en er is voldoende te drinken. Natuurlijk kun je hier met Ulfjes betalen (het enige muntje dat je tijdens Carnaval bij alle deelnemende horeca kunt gebruiken. De prijsuitreiking vindt plaats in de Pekhoeve om 20.30 uur. Daarna zal er in het hele dorp nog lang gefeest worden…

MAANDAG 16 FEB: SYMPHONICA IN SPENCER Ook maandagavond staat het Bosuilendorp op zijn kop. Speciale aandacht voor een top act van onze vrienden de Big Spencers om 21.00 uur in de Flamingobar. Deze gelegenheidsformatie zet al jaren de maandagavond op zijn kop. Dit jaar is hun afscheidsconcert. Dat wilt u niet missen!

DINSDAG 17 FEB: NATTE DINSDAGMIDDAG Wereldberoemd in heel Bosuilendorp: Natte dinsdagmiddag bij Café Christianen. Het is dit jaar de  laatste keer voor Dimphy en Leo, dus het zal vast een middag worden die zijn weerga niet kent!

’s Avonds wordt Carnaval 2015 officieel afgesloten met de Uilenverbranding bij de Pekhoeve om 19.30 uur, waarna om 20.30 uur het motto voor 2016 zal worden gekozen in de Flamingobar. Om 11 over 11 valt het doek dan echt en nemen de Prins en zijn Gevolg afscheid.

WOENSDAG 18 FEB: HARINGHAPPEN Lekker even napraten onder het genot van een harinkje, uiteraard met een heerlijke korenwijn, vanaf 16.00 uur.

TOT SLOT: CARNAVALSLIED VAN DE MECHEL EN DAS PRAOT Met het lied ‘We gaan de voordeur in …’ van de Mechel en Das Praot heeft Bosuilendorp dit jaar een inzending in de Barnavalsverkiezing. Laten we zorgen dat ze ook gaan winnen! STEM op liedje 3. Dit kan tijdens de Carnavalsdagen per SMS (sms naar 3669: LIED 3 (40ct)) of telefonisch (bel naar 076 711 03 64).