Sauwelen in het Bosuilendorp: topentertainment in het groot

2015-02-08 Thom van Aert oppersauwelaar 2015 webZowel vrijdag 6, als zaterdag 7 februari waren de Bosuilse Sauwelavonden volledig uitverkocht. Geen wonder, want de bezoekers stond een goed en gevarieerd programma te wachten. Thom van Aert werd avondwinnaar van zowel de vrijdag als de zaterdag en mag zich Oppersauwelaar 2015 noemen.

PAKKENDE ACTS…
Beide avonden begonnen met de winnende Jeugdsauwel van Margo en Manuela als wijkzusters Willemijn en Presilla. Tevens waren er beide avonden de nodige acts. De Leedies van Leedies Only betraden het podium en lieten met een videorapportage  zien wat het inhoudt als “een Leedie bij de dokter komt”.  De Boere-Dobbers toonden het publiek de ervaringen van “Samantha” tijdens haar eerste autorijles bij autorijschool Gif t’m Kéêz. Een eerste les, waarbij “Samantha” het Bosuilendorp zeer snel leerde kennen. Met alle gevolgen van dien.

Ook de S.U.C. en d’n Mechel en Das Praot verzorgden een act. De S.U.C. nodigde de zaal uit voor “Ulvenhout Weeft”, hetgeen goed werd opgepakt. D’n Mechel en Das Praot brachten onder andere hun allernieuwste Carnavalskraker ten gehore. Beide avonden werden prima aan elkaar gepraat door Remco Raats, die met zijn zinspelingen eigenlijk zelf ook al aan het Sauwelen was. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door  Ulvolume en De Bosuilen.

… EN GEVARIEERDE SAUWELS
En dan het Sauwelen zelf… Wie zouden de avondwinnaars en de Oppersauwelaar 2015 worden? Dit jaar betrad een tweetal nieuwelingen het podium. D’n irste Sauwelaar, Ton Poets (Freek Heemskerk), liet zien dat het werk als toneelmeester niet altijd een pretje is. Hij deelde zijn ervaringen tijdens zijn rondje door het dorp niet vanuit de Ton, maar vanaf de trap. D’n tweede Sauwelaar was Hans van de Berkman (Pim van Overloop), die als pompbediende bij de nieuwe Berkman zijn licht liet schijnen over een aantal dorpsklanten, hetgeen hem goed afging.  En dan was er natuurlijk nog toiletjuffrouw Glorie X (Eric van der Westerlaken). Zij vertelde over haar dagelijkse activiteiten als toiletjuffrouw bij de Pekhoeve, waarbij de bende steeds groter werd. Of de variatie nog niet groot genoeg was, kwam ook lingerieverkoper Ben de Groot ( Niek Roovers, Oppersauwelaar 2014) het nodige uit de doeken doen over zijn ervaringen in de winkel van Van Gestel Lingerie. Een lingerieverkoper die liet zien over de nodige verkoopervaring te beschikken.

Om de keuze voor de avondwinnaar(s) en de Oppersauwelaar nog moeilijker te maken, waren er nóg twee Sauwelaars die gingen voor de titel in het Bosuilendorp, te weten Jordi van Gils en Thom van Aert. 2015-02-07 Thom van Aert oppersauwelaar web2Sooi, de vaandeldrager van het zot hermonieke, (Jordi van Gils), liet zien zich niet alleen op de harmonie te storten, maar ook druk doende te zijn met allerlei nevenactiviteiten, waaronder de verbouwing van zijn keuken. Ben de Klos (Thom van Aert) nam als vrijgezel het publiek met zijn Sauwel mee op zijn zoektocht naar de ware Jacoba. Zijn liefdespogingen strandden daarbij echter voortdurend. Ben was dus steeds de Klos. Echter niet met het Sauwelen dit jaar.

OPPERSAUWELAAR 2015
Thom van Aert werd zowel vrijdag- als zaterdagavond door het publiek gekozen als avondwinnaar, hetgeen betekent dat hij een jaar lang door het leven mag gaan als Oppersauwelaar van het Bosuilendorp. Een felicitatie waard; een hele grote natuurlijk!

Ditzelfde geldt overigens voor alle deelnemers aan de Sauwelavonden in het Bosuilendorp. Want ga er maar eens staan. Of je nu gaat Sauwelen, of een act verzorgt: je moet het toch maar doen! Niet voor niets gaf een van de Sauwelaars aan dat hij blij was dat hij vanwege het licht de mensen in de zaal niet kon zien, maar zij hem wel, waardoor hij zijn rol als Sauwelaar prima kon uitvoeren.

Felicitaties ook voor de organisatie van de Sauwelavonden, in het bijzonder de leden van de Sauwelcommissie. En natuurlijk voor de vele vrijwilligers die deze avonden wederom tot een groot succes hebben gebracht. Chapeau!

EN NU…?
En nu is het nog een paar dagen geduld hebben voor Carnaval in alle hevigheid losbarst in ons Bosuilendorp. Voor het volledige programma verwijzen wij u naar de artikelen elders in uw weekblad, en natuurlijk onze site. Lees bijvoorbeeld meer over het 30plus-bal in de Pekhoeve, op zaterdag 14 februari. Speciaal in het kader van de Valentine edition hebben we de ‘All you need is …’ caravan geregeld. Deze is om 21.00 uur aanwezig voor alle oproepen, boodschappen, etc. Voor de eerste 100 aanwezigen is er een Valentijnscadeautje. Kom dus op tijd!