Interregnum der Vorsten in een groen Bosuilendorp

Vanaf 6 februari mag de Bosuilse vlag weer wapperen en kan de Bosuilse sjaal weer worden omgeknoopt Een prima manier om het Bosuilendorp en zijn carnavalsvierders feestelijk aan te kleden. Ook in de molen en vanaf de kerktoren zullen de vlaggen zichtbaar zijn. We hopen dat iedereen hieraan meedoet en dat het hele dorp groen ziet met het Interregnum der Vorsten op 14 februari. De S.U.C heeft zich hiervoor dit jaar als gastheer opgeworpen nu het traditionele Gelag der Vorsten niet doorgaat. Alle Bredase Vorsten en hun Gevolg zullen aanwezig zijn…..

Om 09.15 uur zal een besloten gezelschap van Hoogheden, Hofdame(s), Page(s) en Voorzitters de Akte van Ulvenhout ondertekenen in de Goeikamer van Boerderij De Pekhoeve. In deze akte wordt op ludieke wijze het belang van het Gelag der Vorsten vastgelegd.

De Gevolgen en kapellen worden bij goed weer op het voorplein van de Pekhoeve ontvangen. Bij slecht weer vindt de ontvangst binnen in de Pekhoeve plaats. Uiteraard wacht hen ook een kop koffie, worstenbroodje en al dan niet een borrel. De kapellen kunnen, met alle respect voor elkaar, spelen op het buitenterrein. Op het buitenterrein zal tevens een sportief evenement plaatsvinden voor de Adjudanten en het Gevolg.

Voor het hoofdprogramma verplaatsen wij ons rond 10.00 uur naar de grote zaal van de Pekhoeve. De Prinsen, vergezeld door hun Page(s) of Hofdame(s) en Voorzitter, zullen hier hun opwachting maken voor hun Gevolg en overige aanwezigen.

Ter verhoging van de feestvreugde heeft ieder gezelschap 15 minuten de gelegenheid hun muzikale en/of carnavaleske inbreng te presenteren aan de overige aanwezigen.

Na een smakelijke maaltijd zullen rond 12.00 uur de Bredase Vorsten en hun Gevolgen afscheid van elkaar nemen en ieder hun eigen programma volgen.