Eerste Uilenroep overhandigd aan winnaars ontwerpwedstrijd omslag

Vrijdagmiddag 30 januari stond op Kbs De Rosmolen in Ulvenhout Sauwelles voor de 2015-01-30 WNG Dirk en Paul met hun klasgenoten webgroepen 7 en 8 op het programma. In groep 7 begon deze echter iets anders dan de leerlingen verwacht hadden. Tweelingbroers Dirk en Paul Huijben ontvingen namelijk uit handen van Eric van der Westerlaken, die op hun school dit jaar de Sauwelles in groep 7 verzorgt, het eerste exemplaar van de Uilenroep. Met op de voor- én achterkant een door hen gemaakte tekening.

De winnaars van de ontwerpwedstrijd voor de omslag van de gratis Bosuilse carnavalskrant waren zichtbaar trots …..toen ze het resultaat zagen. Bij de officiële overhandiging hoorde natuurlijk ook een cadeautje. De S.U.C had een feestpakketje voor de jongens samengesteld met daarin ook een bon, waarmee ze zelf nog iets leuks voor Carnaval kunnen uitkiezen.

In het ontwerp van Dirk en Paul voor de omslag komt het motto van dit jaar terug en is plaats ingeruimd voor de Bosuil waaraan het dorp Ulvenhout sinds 1967 tijdens Carnaval zijn naam ontleent. In Galder noemden de inwoners zich indertijd al ‘Maerkratten’ en in Bavel stonden de dorpelingen tijdens Carnaval beter bekend als ‘Baviaonen’. Ulvenhout mocht natuurlijk niet ontbreken in het dierenrijk. Als symbool werd gekozen voor een dier dat staat voor wijsheid, kennis, beschouwelijkheid en diplomatie: een BOSUIL dus!

Dirk en Paul zijn allebei enthousiaste Carnavalsvierders. Niet zo vreemd, want het is hen met de paplepel ingegoten. Ze nemen enthousiast deel aan de Sauwelles in groep 7 van basisschool De Rosmolen en helpen mee met de bouw van de wagen van CV de Boereknuppels. Gazen, plakken, verven… ze draaien hun hand er niet voor om. En 15 februari gaan ze natuurlijk meedoen met de Grote Optocht.  Voorzichtig dromen ze er al van daar over een aantal jaren als jeugdvereniging aan mee te kunnen doen. Als het aan deze jongens ligt, gloort er voor Carnaval in het Bosuilendorp dus een gouden toekomst!