De Bosuilenspiegel: Ron Peereboom

2015-12-06 MPHF raad 2016 adjudant RonIn deel twee van ‘De Bosuilenspiegel’ maakt u kennis met de steun en toeverlaat van Prins Ad XVI: Adjudant Ron.

Mijn naam is Ron Peereboom. Ik ben oorspronkelijk geen Brabander, maar voel me dat inmiddels wel. Ik woon al 27 jaar hier in het zuiden,  waar ik een warm nest heb gevonden in ons Bosuilendorp.

Ik werd raadslid in 2010; eerst met Prins Boelo XIV en later met Prins Kees Quinze XV. Ad vervulde die zes jaar de rol van ADjudant.  Toen hij in aanloop naar het seizoen 2016 kwam informeren of ik zijn rol over wilde nemen, had ik mijn twijfels. Maar na zijn mededeling dat hij Prins Ad XVI zou worden, heb ik direct volmondig ‘ja’ gezegd. Wat een eer om de Adjudant te worden van ‘mijn’ Adjudant! Ik heb er geen moment spijt van gehad: het is veel leuker dan ik had verwacht.

Wat een Adjudant doet? ……. Lees verder

De Bosuilenspiegel: Ad van Gurp

Een nieuw Carnavalsseizoen, een nieuwe S.U.C serie. ‘De Bosuilenspiegel’ schetst wekelijks het portret van een of meerdere leden uit het gevolg van Prins Ad XVI. Maar eerst natuurlijk het portret van de Hoogheid zelf…

2015-12-06 MPHF raad 2016 prins Ad XVI
Mijn naam is Ad van Gurp. Bosuilen kennen mij beter als Prins Ad. Dit jaar mag ik het Bosuilendorp als Prins Ad XVI voor de tweede keer voorgaan tijdens Carnaval, ook al had ik vorig jaar aangegeven deze rol maar één jaar te willen vervullen. Het is me zo goed bevallen, dat het naar meer smaakte. Op een paar ingewijden na heb ik iedereen wel tot het laatste moment in spanning laten zitten. Een geintje hoort er natuurlijk wel bij met Carnaval!

Zoals velen van jullie al weten, ben ik een rasechte Bosuil….. Lees verder

Prinsenreceptie in het Bosuilendorp

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-2

We noteren zondag 20 november 2016 en kunnen vaststellen dat de storm deze dag het Bosuilendorp flink onder vuur neemt. Maar ergens midden in het Bosuilendorp neemt men de storm voor lief. Het is deze zondagmiddag tijd voor de Prinsenreceptie van Prins Ad XVI.

 

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-1
Stralend, gelijk aan vorig jaar, neemt hij de felicitaties in ontvangst om ook dit Carnavalsjaar weer de scepter te mogen zwaaien in het mooie Bosuilendorp. Plaats van handeling: Café Marie. De kachel staat aan en de sfeer is top! En met een Prins die trots is; trots op de Bosuilen en Bosuilinnen.

2016-11-20-wng-prinsenreceptie-3

En die trots wordt nog meer vergroot als hij deze middag een boerenkieltje mag overhandigen aan zijn kleindochter Fiene. Want op deze middag worden volgens de traditie aan de jongste inwoners van het Bosuilendorp boerenkieltjes gegeven, om zo ervoor te zorgen dat de jeugd de waarborg blijft voor de toekomst van Carnaval in het Bosuilendorp. Naast Fiene krijgen deze middag ook Sophie en Floris uit handen van Prins Ad XVI een kieltje overhandigd.

Na de mooie woorden van de Prins voor alle aanwezigen werd de Prinsenreceptie nog gezellig voortgezet. Op naar een fantastisch Carnaval 2017, en dat allemaal in het mooie Bosuilendorp.

Ulvenhout’s Got Talent in SCC De Pekhoeve

2016-11-12-ugt-2
In de prachtig ingerichte Pekhoeve hing zaterdagavond 12 november een verwachtingsvolle sfeer. Wie zouden er plaats hebben genomen in de Jeugdraad van Stichting Ulvenhouts Carnaval? En welke optredens zouden er vanavond op stapel staan?

 

JEUGDRAAD
2016-11-12-ugt-1De Raad van 11 en Prins Ad maakten dansend hun entree en de zaal raakte al aardig opgewarmd. Maar toen het gordijn van het toneel opzij schoof, werd duidelijk dat het antwoord nog even op zich zou laten wachten. Wim de Constant Rebecque had zichzelf overtroffen door van ieder jeugdraadslid een filmpje te maken, waarbij hun hoofd onzichtbaar was gemaakt. Het ene na het andere jeugdraadslid werd gepresenteerd aan de hand van het thema ‘Dur zit schot in!’

Uiteindelijk bleek de jeugdraad te bestaan uit….. Lees verder

Babyboerenkiel voor nieuwe Bosuiltjes

2015-10-19 Bosuils boerenkieltje

Tijdens de 51ste editie van de Elfde van de Elfde worden Prins Carnaval en zijn gevolg aan de inwoners van Ulvenhout gepresenteerd. 12 november worden de Jeugdprins(es) en Jeugdraad voorgesteld. De S.U.C is zich er namelijk maar al te goed van bewust dat de jeugd de toekomst heeft. De komst van nieuwe Bosuiltjes wil de S.U.C daarom ook dit jaar niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Lees verder

Nieuwe Gouden Gulle Uil Bosuilendorp

img_3875

 

Koetshuis Anneville mag zich sinds donderdag 3 november 2016 de Gulle Gouden Uil van het Bosuilse Carnaval noemen. De felbegeerde sponsortitel werd per opbod verkocht tijdens de jaarlijkse sponsoravond van de Stichting Ulvenhouts Carnaval, kortweg S.U.C, die dit jaar in Boerderij De Pekhoeve in Ulvenhout plaatsvond. Gastsprekers Johan van der Velde, oud-wielrenner, en schrijver John van Ierland luisterden de avond met hun aanwezigheid op.   Lees verder

S.U.C: “Dur zit schot in”

11 en 12 november opening Bosuils Carnavalsseizoen 2016 – 2017

En of er schot in zit! Nog een paar weken en dan vindt de aftrap van het Bosuilse Carnaval plaats. Dit jaar is die verdeeld over twee avonden. Op 11 november vindt vanaf 21.00 uur in de Flamingobar aan de Dorpstraat in Ulvenhout een kick-off party plaats. Zaterdag 12 november schittert de talentvolle Bosuilse jeugd op het podium in SCC de Pekhoeve tijdens Ulvenhouts eigen talentenshow. Hier moet je bij zijn!

11 NOVEMBER: KICK-OFF PARTY
2016-10-20-flyer-elf-elf-voorzijdeGezellig borrelen in Ulvenhout? Dat kan natuurlijk altijd, maar een paar keer per jaar wordt er iets extra’s georganiseerd. De elfde van de elfde, de officiële aftrap van het Carnavalsseizoen,  is zo’n gelegenheid. Iedereen is hierbij welkom.

De avond begint om 21.00 uur met een gezellige borrel. Om elf over 11 worden vervolgens Prins Carnaval 2017 en zijn Raad bekend gemaakt. Aansluitend wordt de avond swingend vervolgd met optredens van diverse DJs.

Een avondje uit in eigen dorp dus … app je vrienden en kom!

12 NOVERMBER: ULVENHOUT’S GOT TALENT Lees verder

Carnavalsmotto 2017 onthuld tijdens Halfvastenborrel 4 maart 2016

IMG_2722Afgelopen vrijdag liep Café Marie in Ulvenhout langzaam vol met hele en halve carnavalsverenigingen, Sauwelaars, raads- en bestuursleden. De Halfvastenborrel, georganiseerd door Stichting Ulvenhouts Carnaval, stond in het teken van het uitreiken van de geldprijzen aan de diverse winnaars van de Carnavalsoptocht 2016. Maar ook het motto 2017 zou bekend gemaakt worden.

 

IMG_2725

Gaston Starreveld (a.k.a. Boswachter Henk Bos) was speciaal voor deze gelegenheid naar Café Marie gekomen. Nadat de gouden envelopjes aan de prijswinnaars van de categorieën individueel/paren, kleine groepen, grote groepen en wagens waren overhandigd, werd het nieuwe motto gepresenteerd van de hand van De Sisters: Dur zit schot in

2016-03-04 medaille met motto

De dames hebben het bijbehorende edelmetaal inmiddels in ontvangst genomen en zijn zeer trots de nieuwe motto vrouwkes te mogen zijn. Er werd nog lang doorgeborreld aan de Dorpstraat en de eerste ideeën voor 2017 vlogen alweer over tafel.

Stichting Ulvenhouts Carnaval wenst iedereen alvast veel inspiratie. We zien jullie in het najaar van dit jaar graag terug voor een nieuw seizoen vol gezelligheid & leut!

4 maart Halfvastenborrel

 

IMG_8650

 

Vrijdag 4 maart begint om 21.00 uur in Café Marie in Ulvenhout de Halfvastenborrel van de Stichting Ulvenhouts Carnaval.

Een prachtige gelegenheid om samen na te praten over het gouden Carnaval dit jaar. Rond 22.00 uur krijgen de deelnemers aan de Grote Optocht hun prijzengeld overhandigd. Ook zal dan het motto voor Carnaval 2017 bekend gemaakt worden.

 

IMG_8658

 

Onder het genot van een drankje kunnen vervolgens meteen de eerste bouwplannen gemaakt worden. Iedereen die gezellig wil komen borrelen, is van harte welkom.