Witte gij du Carnavalsnieuwkes al?

Nog maar een paar weken, en dan barst Carnaval in het Bosuilendorp weer los. Hierbij een paar exclusieve tips over activiteiten voorafgaand aan, tijdens en na Carnaval voor een topervaring!

30 & 31 JAN: BEZORGEN UILENROEP

Doet u ook open voor de gratis Carnavalskrant van Bosuilendorp? Vergeet ons dan niet te steunen door het kopen van een embleem!

6 & 7 FEB: SAUWELEN

Twee avonden entertainment van de bovenste plank! Zaterdagavond is overigens al helemaal uitverkocht en voor de vrijdag is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wilt u nog een kaartje, dan moet u dus snel zijn. Te koop bij Maré Patisserie op donderdag en vrijdag van 09.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur.

Overigens is dit jaar ook het Jeugdsauwelen op vrijdagmiddag 6 februari in de Pekhoeve gratis toegankelijk voor publiek. Aanvang 13.00 uur.

2014-02-21 Jeugdsauwelaars Ulvenhout 2014 web

Vanaf het Sauwelen mag de Bosuilenvlag uit en de Bosuilensjaal aan!

Lees verder

Héét van de Naold … CV de Kippen en de Hanen

2015-01-21 HVN CV de Kippen en hanen webWoensdag 21 januari, 15.00 uur. Het Uilennest lijkt compleet verlaten, maar nee: in de voormalige brandweerkazerne is het een gekakel van jewelste. CV de Kippen en de Hanen is namelijk druk in de weer met hun carnavalswagen. Ze zijn heel erg trots dat ze die in de bouwloods mogen bouwen. Vorig jaar sleepten ze de eerste prijs in de categorie ‘Wagens’ in de kinderoptocht binnen met hun Kuikentje Piep. En ook dit jaar zijn ze van plan weer een mooie creatie neer te zetten.

CV de Kippen en de Hanen is best ‘Un grote ben-de’. De vereniging bestaat namelijk uit wel 10 leden. Ze zitten allemaal in dezelfde klas op OBS De Klokkebei, in groep 6A bij juf Diny. De krachten zijn gelijk verdeeld. Er zijn vijf kippen, te weten….. Lees verder

Uilenroep en embleemverkoop 2015 Ulvenhout

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar een week voor het Sauwelen de Uilenroep, de Bosuilse carnavalskrant, gratis verspreid in heel Ulvenhout. Vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari  kunnen inwoners van het dorp aan de Mark één van de vele vrijwilligers aan de deur verwachten. De bezorgers zijn onder andere herkenbaar aan de felgroene tas die ze bij zich hebben. De Uilenroep van dit jaar is overigens een heus collector’s item met een, zoals eerder in uw weekblad gemeld, door de Ulvenhoutse tweeling Paul en Dirk Huijben ontworpen voorkant. Wat u echter nog niet wist, is dat ook de achterkant van hun hand is.

Het verspreiden van de Uilenroep is geen kwestie van ‘folderen’…… Lees verder

Héét van de Naold …, jeudig talent laat zich gelden

Deze week vragen we graag uw aandacht voor de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor de kaft van de Uilenroep, de Carnavalskrant van het Bosuilendorp. Daarvoor is dit jaar zoals u zich mogelijk herinnert een ontwerpwedstrijd  georganiseerd, met als trotse winnaars de broers Paul en Dirk Huijben. Zodra de wedstrijd was uitgeschreven, zijn de broers direct aan de slag gegaan met een mooi resultaat tot gevolg.

In hun ontwerpen komt het motto van dit jaar terug en is plaats ingeruimd voor de Uil van het Bosuilendorp. Ja, het Bosuilendorp, daar wonen de broers graag en daar laten ze zien dat ze van alles in hun mars hebben. Lees verder

Inschrijving Optocht Bosuilendorp 2015

Beste carnavalsvierders,

Het carnavalsseizoen gaat bijna weer van start en dus staat ook de optocht eraan te komen. Zondag 15 februari 2015  gaat het weer gebeuren. Ook dit jaar geldt natuurlijk: geen optocht zonder inschrijvingen.

Omdat de opkomst bij de inschrijfavond erg blijkt tegen te vallen, is dit jaar voor een andere aanpak gekozen. Deelnemers kunnen zich aanmelden door ….. Lees verder

Stormloop op Sauwelkaarten in Bosuilendorp

2015-01-17 voorverkoop sauwelen webAfgelopen zaterdag startte de verkoop van de Sauwelkaarten, waarvoor de Stichting Ulvenhouts Carnaval te gast was bij Café Christianen. Vanaf aanvang af gingen de kaarten grif van de hand met als gevolg dat de kaarten voor zowel de vrijdagavond (6 februari) als de zaterdagavond (7 februari) nagenoeg zijn uitverkocht.

Wees er deze week dus snel bij als u niets wilt missen van het Sauwelspektakel in het Bosuilendorp. De resterende kaarten zijn verkrijgbaar …… Lees verder

Héét van de Naold …., bijpraoten

Het nieuwe jaar is weer in volle gang. Dat blijkt ook uit een rondgang door het Bosuilendorp. Vele Carnavalsverenigingen hebben, gezien de resterende tijd van vijf weken, de voorbereidingen weer opgepakt en zijn druk doende met het bouwen van de wagens, het maken van de kostuums en ga zo maar door. Dit om allemaal goed aan de start te verschijnen met de Carnavalsdagen. Ook de Sauwelcommissie  en al degenen die een bijdragen leveren aan het Sauwelen zijn druk bezig met de organisatie en de invulling van het Sauwelweekend dat voor het weekend van 6 en 7 februari op de agenda staat. Ook muzikaal staat een en ander op het programma, waaronder de deelname van Das Proat en de Mechel aan de Lees verder

Bosuilse sauwelavonden op 6 en 7 februari in de Pekhoeve

2014-5-01-11 J.vEtten Sauwelen foto Niek Roovers 2015-1Niek Roovers, Oppersauwelaar en winnaar Platte Buis gaat weer sauwelen. Vorig jaar maakte Niek Roovers zijn debuut in de ton en werd gelijk oppersauwelaar. Dat hij de winnaar was van de Platte Buis is meer dan verdiend gezien zijn vele verdiensten voor de carnaval en het mede organiseren bij diverse andere evenementen.

Nog een kleine maand dus en dan is er weer het sauwelen. Lees verder

Héét van de Naold met CV Uit ut Gareel

Ja beste Bosuilen en Bosuilinnen, we zijn alweer in 2015 beland. Ook dit jaar zetten we de reeks Héét van de Naold voort. Deze week is het woord aan Mary Voeten van CV Uit ut Gareel.

2015-01-04 HvN CV uit ut GareelEen Carnavalsvereniging die inmiddels niet meer is weg te denken uit het Carnaval in het Bosuilendorp. Vorig jaar hebben ze meegedaan met de kleine groepen en een verdienstelijke 2de  plaats gehaald, met een puntentotaal van 141. Dit jaar is de club weer fors uitgebreid en hebben ze zich ingeschreven voor deelname aan de optocht bij de grote groepen, waar ze een gooi gaan doen naar de eerste prijs. En dat CV Uit ut Gareel altijd goed scoort, blijkt uit Lees verder

Opening Carnavalsseizoen in de Flamingobar in Ulvenhout

Zaterdag 8 november 2014 gaat het Carnavalsseizoen in Bosuilendorp officieel van start. In tegenstelling tot voorgaande jaren niet in de Pekhoeve, maar in de Flamingobar aan de Dorpstraat. De avond wordt m 19.00 uur geopend met de presentatie van de Jeugdraad. Aansluitend laat de Ulvenhoutse jeugd zijn talent zien en horen. Om 21:11 uur start het muzikale programma voor volwassenen. En om 23:11 worden de Prins & Raad van Elf voorgesteld. Een ouderwets gezellige avond dorpscarnaval dat u niet wilt missen! Lees verder