30plusbal GOLD edition zaterdagavond 6 februari Pekhoeve Ulvenhout

Het 30plusbal is al jaren dé topavond van het Bosuilse Carnaval; een avond die je niet mag missen!

2016-01-18 Flyer 30 plus gold met fout uurtjeDit jaar is de GOLD edition, naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Bosuilse Carnaval. Dus: ‘We gaon veur goud’. Het 30plusbal begint om 22.00 uur, vanaf 20.00 uur voorafgegaan door ‘de foute uren’.

Het doel is dat zo veel mogelijk mensen uit Ulvenhout zaterdagavond 6 februari naar de Pekhoeve komen voor een gezellige avond. Je komt hier veel ‘leeftijds’genoten tegen, het bier staat koud en aan het einde van de avond ben je zo thuis. Gewoon komen dus!

FOUTE UREN
Nieuw dit jaar zijn de foute uren tussen 20.00 en 22.00 uur. Mega fout, maar wel lekker. Dus voorkom de gevaarlijke bankdip net na het eten en kom naar onze foute uurtjes voorafgaand aan het 30plusbal. Vanaf 22.00 gaan de foute uurtjes naadloos over in het 30plusbal. DJs Wim & Pim zorgen voor de muziek en entertainer Thom tekent voor een wervelend optreden.

30plusbal 2016, GOLD edition: daar moet je geweest zijn!

50ste familiecarnaval in Gouwe Pekhoeve Ulvenhout

Na een jaar ongeduldig gewacht te hebben, zijn wij zeer verheugd dat het alom gewaardeerde familiecarnavalsfeest weer plaats zal vinden. Dit jaar op dinsdag 9 februari om 13.30 uur in de oeroverbekende, nu De Gouwe Pekhoeve. Reserveren is niet nodig en de inkom is als altijd gratis. Auto’s en fietsen kun je hier nog altijd moeiteloos parkeren. Waar is dat nog te vinden? 2015-02-14 30 plus bal

Wil je eens een stressloze spannende carnavalsmiddag meemaken? Kom dan naar de  carnavaleske Pekhoeve, waar alles peis en vree is. Je mag dit niet missen! Het dorpsbestuur is deze dagen deskundig overgenomen door Prins Ad XVI met zijn Raad van Elf.

Carnavallen houdt je jong van lijf en hersenen…. Lees verder

Wie is de beste jeugdfotograaf van Bosuilendorp?

Ben je tussen de 13 en de 18 jaar oud en dol op fotograferen? Vier je Carnaval in het Bosuilendorp? Misschien maak jij wel de beste carnavalsfoto! Stuur je foto of selfie (zolang het maar met Carnaval in het Bosuilendorp te maken heeft) vóór woensdag 10 februari naar pr@bosuilendorp.nl en misschien win jij wel eeuwige roem en een kadobonneke.

 

Bosuilen brengen ondanks regenachtig decor worst naar Clara

2016-01-31 Worst naar Clara 008Op zondagmiddag 31 januari 2016 vertrokken twee paardentrams, getrokken door tractoren vanuit Bosuilendorp, richting Meerseldreef. In dit plaatsje vestigden de paters Capucijnen in 1687 een nederzetting. In het Heilig Hart Park heeft de heilige Clara haar eigen kapelletje. Traditiegetrouw wordt er worst geofferd om gunstig weer tijdens carnaval af te smeken. …. Lees verder

HÉÉt van de Naold: Boskuikens Koen en Ilse Rops winnaars ontwerpwedstrijd Kuikenroep

2016-01-31 Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd KuikenroepHet weekend van 22, 23 en 24 januari werd de Uilenroep, de gratis Bosuilse Carnavalskrant, door vrijwilligers verspreid door heel Ulvenhout. Op de voorkant prijkt dit jaar een prachtige prent van de hand van Kenny Vuijk. Minder bekend is dat in dit gouden jaar ook een speciale jeugdeditie op de Ulvenhoutse basisscholen is verspreid: de Kuikenroep. Ook de voorkant van deze krant wordt opgesierd door een ontwerp van inwoners van ons Bosuilendorp, en wel Koen en Ilse Rops. Dinsdag 26 januari ontvingen zij hiervoor een attentie van de S.U.C.

BEESTENBENDE
Koen en Ilse Rops zijn, ondanks hun jeugdige leeftijd, geen onbekenden in het Bosuilse Carnaval…. Lees verder

Sauwelen 2016 in het Bosuilendorp: talent betaalt zich uit

2016-01-30 Oppersauwelaar Niek Roovers

Oppersauwelaar 2016: Niek Roovers

Op alle fronten kan dit worden gezegd, wederom twee avonden met top-entertainment. Twee Sauwelavonden, wekenlang met het bordje uitverkocht, met een prima programma, waarbij de concurrentie tussen de acts goed verliep. Of dit nu de Sauwels waren of de andere acts, het publiek kon het allemaal waarderen.

Gestart werd er met een welkomstwoord van Prins Ad XVI die alle aanwezigen van harte welkom heette, om daarna het podium vrij te maken voor de winnaars van het Jeugdsauwelen, Janneke van Gils en Victor Huijben. Zij lieten zien over veel talent te beschikken, wat hopelijk gaat leiden tot het bestijgen van de Sauwelton over een paar jaren.

Het stokje met talent gaven ze hierna door aan de moeder van Freek Heemskerk, die terugblikte op haar leven in het Bosuilendorp aan de hand van de rode draad. Een mooi optreden om de zaal warm te krijgen voor de volgende Sauwelaar…. Lees verder

Jeugdsauwelen Bosuilendorp eindigt in ex aequo

Vrijdagmiddag 29 januari stonden er negen Jeugdsauwelacts uit de groepen 8 van de Ulvenhoutse basisscholen in de Sauwelton in De Pekhoeve. Getuige de gelijke eindstand was het dit jaar een extra zware klus om een winnende act te kiezen. Na rijp beraad van de jury mogen Victor en Janneke van De Rosmolen zich Opperjeugdsauwelaars 2016 noemen. Hun winnende sauwel was vrijdag en zaterdag ook de openingsact van de Sauwelenavonden voor volwassenen. 

2016-01-30 winnaars jeugdsauwelenS.U.C SCHOLENPROGRAMMA
Het Jeugdsauwelen is een onderdeel van het scholenprogramma van de S.U.C. Ervaren Sauwelaars zetten daarbij hun kennis, ervaring en enthousiasme met plezier in om deze kunst over te dragen op de jeugd. De jury, bestaand uit Prins Ad XVI, Jeugdprinses Lynn, Raadslid Silvian en Dick Vuijk kon dit jaar slechts met moeite een winnaar kiezen. De middag eindigde dan ook in een gelijke stand tussen Jens en Stijn,  en Victor en Janneke. Als schooldirectrice De Grote (Janneke) en schooldirecteur De Kleine (Victor) namen de laatste twee een aantal Ulvenhouters flink op de hak. Dit leverde hen de eerste plaats op…..  Lees verder

Uitslagen Sauwelen 2016

IMGP1258

Jeugdoppersauwelaars Janneke en Victor

Op vrijdagmiddag hebben 8 duo´s jeugdsauwelaars en 1 solo jeugdsauwelaar van de basisscholen De Klokkebei en De Rosmolen hun medeleerlingen, leerkrachten en ouders verrast met hun sauwelacts. De winnaars van het jeugdsauwelen zijn Janneke van Gils en Victor Huijben met hun sauwel als schooldirecteur en schooldirectrice. Zij mogen zich Jeugdoppersauwelaar noemen.

2016-01-29 oppersauwelaar Niek Roovers web

Oppersauwelaar 2016: Niek Roovers

Tijdens de Bosuilse Sauwelavonden op vrijdag en zaterdagavond mochten de winnaars van het jeugdsauwelen met hun sauwel optreden. Dat is best spannend voor zo´n uitverkochte zaal in de Pekhoeve.
Na het optreden van de jeugd namen 6 volwassen sauwelaars in de sauwelton plaats om hun sauwel ten gehore te brengen. Na het optreden op zaterdagavond werd de oppersauwelaar bekend gemaakt door prins Ad XVI. De Bosuilse Oppersauwelaar 2016 is Niek Roovers.

Een overzicht van de deelnemers aan het sauwelen kunt u vinden op de website van Bosuilendorp.

De foto’s van het jeugdsauwelen, het sauwelen op vrijdagavond en zaterdagavond kunt u bekijken op deze website.
De video’s van het sauwelen 2016 staan op het Youtube kanaal sauwelen Bosuilendorp   Op dit Youtube kanaal staan alle sauwels vanaf  2009. De sauwels zijn op video vastgelegd door Wim de Constant Rebecque.  Ze laten u proeven aan de kwaliteit en de sfeer van de Bosuilse Sauwelavonden.

Voorlopige deelnemerslijst Bosuilse Carnavalsoptocht

IMG_7418Zondag 7 februari gaot dun optocht in Wosuilendorp van start. Ut motto: We gaon veur goud! Dees omda we viftig jaor bestaon meej de SUC. Ik verwaogt di jaor dus een optocht meej veuk , heul veul blinkend goud. Er zal ok weer genoeg goudgeel doorheen gaon tijdens carnaval, maor as ut goed is nie door ons deelnemers tijdens dun optocht.

We gaon ons opstellen om 13:00 om, om 14:00 te kunnen starte. Rondje is as vanouds, Molenstraat, Boonakker, Slotlaan, Markdal en Durpsstraat. We zien jullie gere zondag 7 februari as toeschouwer of as deelnemer.

Hier onder staon alle deelnemers die zich reeds hebbe opgegeve gehad in WILLEKEURIGE volgorde…. Lees verder

Kenny Vuijk ontwerpt voorkant Uilenroep 2016

2016-01-24 Kenny en Prins winnende ontwerp Uilenroep web

De jubileum uitgave van de Bosuilse Carnavalskrant heeft dit jaar een prachtige voorkant van de hand van Kenny Vuijk. Kenny kwam als winnaar uit de bus bij de ontwerpwedstrijd.

Jarenlang is de voorkant van de Uilenroep ontworpen door Sandra Verheem, maar sinds vorig jaar wordt er in Bosuilendorp gewerkt met een ontwerpwedstrijd waarbij het winnend ontwerp prijkt op de voorzijde van de editie in dat jaar. Vorig jaar wonnen twee jeugdige deelnemers Dirk en Paul Huijben. De jury kon toen niet kiezen tussen beiden, met als resultaat dat de voorzijde van Paul en de achterzijde van Dirk was.

Natuurlijk waren er ook nu fantastische inzendingen…. Lees verder